Szinte mindenki átélte már legalább egyszer, milyen az, ha a másik nem veszi észre, kielégítetlenül maradtunk. A szexológus tanácsa az, hogy ilyen helyzetben nem kell törődni az önző féllel, nincs értelme rászólni vagy hisztizni a folytatásért. 

„A partner orgazmusa az első. Nem az önfeláldozás miatt, hanem mert csodálatos a másik orgazmusát látni. Időben lehet közelíteni, hogy mindkét fél körülbelül egyszerre menjen el, de nem feltétel. Ha én még nem jutottam el addig, akkor két lehetőség van, vagy olyan a partnerem, akit ez érdekel, és eljuttatt a csúcsra, vagy önkiszolgálom magam. Ez utóbbi szintén a partner felé lehet jelzésértékű" – javasolja Tóth-Horváth Gábor szexológus. 

A szex akkor jó, ha két (vagy több) ember kölcsönösen odafigyel egymásra, ha nem a saját élvezetüket tartják a legfontosabbnak, hanem a másikét. A szexben nehéz megmondani, hogy mire vágyunk, nehéz kimondani, azért is, mert jóérzésű ember nem akarja megbántani a partnerét. Mégis, ha valami nem tetszik, szólni kell, ahogy az orális szexnél is lehet, vagy a csiklóizgatásnál is. Ha szóban nem megy, tettekkel is meg lehet mutatni, mire vágyunk. 

A szakember véleménye szerint az a hozzáállás a jó, ha az ember azt érzi, „ne aggódj! én is élvezem, és nem gyötörlek, élvezd ki a saját örömödet". Annak ellenére, hogy sokan a szexet tapasztalatai szerint önző játéknak tartják, és elveszik, amit akarnak.

„Sokan, férfiak és nők is vannak, akik a szexet saját örömszerzésre használják csak. Pedig az önzetlen sokkal több örömet rejt, sokkal nagyobb orgazmust adhat. Ha öreg bölcs lennék, úgy fogalmaznék: rohanó világunkban mindenki a maga kis párperces örömére hajt. De a rohanásba be lehet illeszteni jópár izgató órát."