Az ausztrál Casey Jenkins egyike azoknak az úgynevezett művészeknek, akik a nemi szervükkel alkotnak – ilyen például a pöcsével festegető Picasso is. Jenkins a hüvelyébe tett gombolyaggal köt, évekkel ezelőtt emiatt figyelt fel rá az internet. A nő a mai napig a vaginájával köt, aktivista (női test elfogadásáért, nőkért) és művész, aki a kézműves jelzőt igazán kiérdemli. Huszonnyolc nap alatt képes a vaginájában tartott fonalból megkötni egy sálat – ez mi, hanem igazi kézművesség?

A furcsa művészeti ágat képviselő nővel a Shefolk magazin készített interjút,a miből kiderül, hogy a különleges kötési módszerről nem gondolja úgy, hogy az performansz lenne, de mégis úgy érzi, hogy amit ő személyesen a tárgyaival csinál, azt ő valahol előadja. Az előadását úgy kell elképzelni, hogy ül egy kiállítóteremben, ami meg van világítva, alul nincs rajta semmi, a gyapjúfonalat pedig a hüvelyében tartja, onnan köt –  Számára egyébként a művészi projektek olyanok, mint az emberi kapcsolatok, gyakran vonzódik tárgyakhoz, amik hasonlítanak elmúlt szerelmekre, de van, hogy ezek taszítják is, mindig benne van a megszállotság, vágy és csodálat érzése. 

Csakhogy az ő előadásaiban – közönség előtt ülve köt a hüvelyébe tett fonalból – a testéé a fő szerep, amihez természetesen a feminizmust is hozzátársítja. Bár ez egy kicsit ellenkezik azzal, hogy szexmunkásként is dolgozott pár hónapig, pusztán azért, hogy az előadásokon még hitelesebb lehessen. 

Évekkel ezelőtt úgy lett ismert, mint a vaginájával kötő nő, a közösségtől negatív kommenteket kapott a két évvel ezelőtti videójához, ami miatt kiállt a tömeg elé, és megvédte saját magát. Azzal érvelt, hogy azért is csinálja azt, amit, hogy kiölje magából azt az igényt, hogy külső megerősítésre van szüksége. Mostanra rengetegen elismerték, többen munkát is felajánlottak neki, továbbá együttdolgozik egy neurológus kutatóval, akivel az intimitást szeretnék feltérképezni. 

Casey Jenkins tehát még napjainkban is aktív, a Twitterén és a weboldalán folyamatosan közzéteszi, mi mindent csinál: például a menstruációval kapcsolatos és a test elfogadással kapcsolatos problémakörrel is foglalkozott a Casting Off My Womb projekten: 28 teljes napon át tartotta magában a gyapjúfonalat, ami így végig megmutatta az ő menstruációs ciklusát. A sálon.