Az óvszerekkel kapcsolatos méretproblémákra állítólag a legjobb módszer a WC-papír guriga – ezen keresztül kellene lemérni, körülbelül mekkora is a jó kotonméret. A hosszúságot általában már kamaszkorban megmérik a fiúk, a vastagság azonban kérdéses: ez az, amit tudni kell a jó kotonhoz. 

Az óvszernek elvileg nemcsak biztonságosnak kellene lennie, hanem kényelmesnek is. Azaz se túl nagynak, se túl kicsinek. A boltokban kapható óvszerek többsége csak 3-4 méretben készül, a megfelelő méretet és márkát persze úgy is be lehet lőni, ha valaki mindegyikből vesz egyet, aztán kipróbálja otthon. De van erre egy jó módszer az internet szerint: a WC-papír guriga. Ez ugyanis nagyjából megegyezik a feltűrt óvszerek kerületével írják a hozzáértők a Lucky Bloke oldalon.

A saját farokméret felmérésében nem a hosszúság jelenti általában a gondot, – egyes netes oldalakon a hosszúságot a Starbucks Grande kávéspoharához mérik átlagosan –, hanem a vastagság megtippelése. A gurigába helyezett merev farokkal felmérhető, hogy körülbelül mekkora a megfelelő óvszer.  
 

Ha a péniszed legvastagabb része - a feje - erőlködés nélkül befér, akkor az átlagos kotonméret lesz a te méreted. Ha a farkad legvastagabb része mellett a farkadnak bőven van helye, akkor kis méretű óvszerre van szükséged. És ha a fejét nem tudod beletuszkolni a WC-papír gurigába fájdalom nélkül, akkor a nagy, vagy a magnum jelzőjű óvszerre van szükséged" – írja a  Goodmanproject oldal. 

Ha van elég hely még a gurigában, akkor sem kell aggódni, ez nem jelenti azt, hogy kicsi lenne, sőt, a férfiak 50 %-a él hasonló mérettel, ez számít átlagosnak. A kisebb és nagyobb farokméretek, azaz, hogy nem tudja magára húzni a gurigát vagy éppen fúl sok hely van még abban, a férfiak 15-20 %-ára jellemző. 

A megfelelő méret fontos, ha az óvszer túl kicsi akkor nem fogod tudni betenni. Ha túl nagy, akkor leeshet, és aztán nem fogod tudni magadon tartani, ami annyit jelent, hogy nagyobb az esély a terhességre. A szexuális úton terjedő betegségek fertőzésének is nagyobb az esélye – a Goodmanproject oldal azt javasolja, hogy nincs olyan jó ok, ami a megfelelő méretű óvszer ellen szólna.