A történet, amit lassan érdemes lenne megfilmesíteni, még közel nem érte el a csúcspontját (vagy a mélyet, nézőpont kérdése).

A lényeg ugye az, hogy Joaquin Guzman drogbáró, alias a Köpcös hét hónapnyi sikeres bujkálás után újra rendőrkézre került, és ebben tevékeny szerepe volt Sean Penn-nek, aki még szeptemberben a Rolling Stone magazinba interjút készített vele.

Az egy dolog, hogy azóta a színész ellen is nyomozás indult Mexikóban, de igazából nincs nap, hogy ne jelenne meg valami új, és rendkívül érdekes adalék.

Így például nemrég kiderült, hogy

Köpcösnek lövése sem volt, kicsoda Sean Penn

amikor rábólintott az azóta nyilván nagyon megbánt interjúra, írja a Gawker.

Egy helyi lap, a Grupo Milenio közölte le néhány, a mexikói kormány által (állítólag) megszerzett sms váltást, és ezekből nyilvánvalónak tűnik, hogy egyrészt Köpcös nagyon rá van/volt indulva Kate del Castillo színésznőre, aki segített összehozni az interjút (még az anyjának is be akarta mutatni), másrészt tényleg nem hallott még az Oscar-díjas sztárról.

Közben persze Guzmán ügyvédei sem tétlenkednek, szerintük Sean Penn összevissza beszél, és az INTERJÚ is tele van hazugságokkal, írja a Jezebel. Példaként kiemelik, hogy az elhíresült monológ a tengeralattjárókról, repülőkről, meg arról, hogy ő a legnagyobb drogkereskedő a világon, nem hangzott el a Köpcös szájából, és nagyon szomorúak amiatt, hogy a színész kijelentései megnehezítik szegény ügyfelük védelmét. 

(Mivel hangfelvétel nem készülhetett az interjú során, ez a vita nagy valószínűséggel soha nem hagyja el a fikció tartományát.)

Ezek után nyilván nem meglepő, hogy

Sean Penn nagyon sajnálja, hogy félresikerült a terve
 

ugyanis ő ezzel az interjúval a drogháborúra és az USA nemzetközi kábítószer-kereskedelemben betöltött szerepére akarta ráirányítani a figyelmet, írja a Daily Mail.

Köpcös egyébként ugyanabban a börtönben ül, ahonnan megszökött, ám most már celláról cellára telepítik, nehogy megismételhesse hét hónappal korábbi mutatványát, írja a New York Post.