Ezen a héten a heti trendben: szemüveges nők!

Lehet, hogy ez így önmagában nem hangzik túl izgalmasnak, de jól teszik az olvasók, ha bíznak bennünk, ugyanis egyrészt olyan nőket válogattunk ki, akiknek túlnyomó része bombázóként van elkönyvelve, másrészt a legfurább kereteket szedegettük össze. Úgyis egyre divatosabbak a nagy és/vagy furcsa szemüvegek – mellesleg a férfiak körében is, de őket most kihagytuk a buliból. Mint mindig, ma is hat közül lehet választani, alul mondja meg, hogy melyik a legjobb!

Demi Moore

Bemelegítésként kezdjük mondjuk Demi Moore-ral, aki egy olyan keretet hord, ami még a visszafogottabbak közé tartozik, ebben a mezőnyben legalábbis. Nem színes, és a fazon se annyira bizarr, de azért egy nagy és hangsúlyos szemüvegkeret ez – persze manapság nagyon fiatalosnak számítanak az ilyenek. Ha nem látja elég jól (haha), akkor kattintson ám a képre, akkor több fotót is láthat, ráadásul nagyobb verzióban.

Cate Blanchett

Azt a keretfazont, amit Cate Blanchett most októberben bemutatott egy eseményen, alapvetően férfikeretként ismertünk meg, de annyi minden más mellett jó ideje már ez sem számít kizárólagosan férfikiegészítőnek. Az Oscar-díjas színésznő persze egy női, sőt, kifejezetten csajszis verziót vett fel belőle: a keret bugyirózsaszín, az üveg meg enyhén bilikékre van színezve. Szerintünk nem pont ehhez a felsőhöz illene a legjobban, de azért reméljük, lesz olyan olvasónk, aki értékeli majd.

Salma Hayek

Salma Hayek is egy elég tipikusan férfias stílusú keretet választott tavaly november végén Stella McCartney divattervező bulijához. Sőt, nem ez a nagy fekete szemüveg volt az egyetlen férfias kiegészítő a színésznőn, hiszen ott a szintén fekete és szintén túlméretes kalap is. Érdekes egyébként, hogy a nőket egy-egy férfias ruhadarabtól általában még nőiesebbnek szokás látni, míg a férfiakon egy-egy nőies ruhadarab... szintén nőies. Hm.

Jennifer Lopez

Bill Murray legutóbbi filmjének az volt a címe, hogy Rock the Kasbah. A kritikusok szerint bűnrossz, más meg nem igazán nézte meg, de annyit köszönhetünk ennek a filmnek, hogy megnézhettük miatta, milyen Jennifer Lopez szemüvegesen. A színésznő-énekesnő ugyanis egy macskás fazonú retrókeretben ment el a Rock the Kasbah premierjére. A fenti Salma Hayekhez hasonlóan sajnos Jennifer Lopeznek is kb. mindig minden jól áll, hát valószínűleg ön is egyet fog velünk érteni abban, hogy ez a keret se állt neki rosszul.

Gigi Hadid

Be kell vallanunk, hogy hiába próbálunk úgy csinálni, mintha borzasztóan menőek lennének ezek a nagy és/vagy fura keretek, az igazság az, hogy a fiatalabb csajok csak NAGYON ritkán mutatkoznak ilyenben. Gigi Hadid messze a legfiatalabb a mai mezőnyben, és ő is csak egyszer felejtette magán ezt a keretet tavaly, amikor elment lófrálni egyet barátnőivel. Ez is egy kicsit macskaszem alakú, de ez, hurrá, színes! Simán hordhatná többet, de nem hordja, mert a húszéves modellcsajszik manapság a jelek szerint minden akarnak lenni, csak szemüvegesek nem.

Joy Venturini Bianchi

Ön szerint ki az, aki a legjobb szemüveget hordja?

És hogy mennyire nem a mai csirkék divatja a gigaszemüveg (egyelőre legalábbis, de hátha majd 2016-ban), azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az utóbbi hónapok egyik legextrémebb női keretét a fenti Joy Venturini Bianchin láttuk, pedig nem tíz és nem száz fotót kapirgáltunk végig ehhez az összeállításhoz, hanem jóval többet. De ez az asszony egyszerűen nem maradhatott ki, mert akkora a szemüvege, hogy kész csoda, hogy sminkel egyáltalán egy ilyen gigantikus keret alá.

Persze vicces dolog őt egy kalap alá venni egy Salma Hayekkel meg Jennifer Lopezzel, de attól még, hogy ez a San Francisco-i, folyton jótékonykodó milliomos nem egy bombanő, el kell ismerni, hogy ez a szett most itt rajta nagyon egyben van. A haja, a kiegészítők, a fekete-fehér felső – minden csodálatosan összhangban van és egy első pillantásra emlékezetes személyiséget varázsol a viselőjéből. Dekoltázsa lehet, hogy nincs, de stílusa mindenképpen van.

Persze nem kötelező rá szavazni, de azért kérjük, ezúttal próbáljon csak a keretek közül választani, a viselő kilététől a lehetséges mértékig elvonatkoztatva. Melyik a legjobb szemüveg ön szerint a hatból? Szavazzon!