Elutasította a kaliforniai hivatal (OSHA) azt a javaslatot, hogy Kaliforniában védőszemüvegben, óvszert és dental demet használva forgassanak pornófilmeket, védve az ipart a szexuális úton terjedő fertőzésektől. Száz pornószínész és rengeteg pornós producer lélegezhetett fel a döntéstől február 18-án, a szigorú szabályozás a munkaruháról keresztbe tett volna a pornóiparnak. 

A munkahelyi biztonságot felügyelő kaliforniai hivatal hat órán keresztül hallgatta meg az érintetteket a témában. A szigorú szankciókat 3-2 arányban leszavazták, a szükséges négy szavazatot nem érte el, így nem kötelezik a biztonságos szexre a pornósokat. legalább most nem, ugyanis évek óta téma, hogy törvénnyel szabjanak gátat a szakmában időről időre felbukkanó HIV fertőzésnek. 

Több mint hat éve küzd a Los Angeles-i Aids Healthcare alapítvány azért, hogy elérje a kemény szabályozást. Visszatérő kérdés az óvszer használata, ennek ellenére a javaslat azon is megbukott, hogy a szakmabeliek és a közegészségügyi szakértők azzal érveltek, hogy a jelenleg fennálló kéthetes kötelező szűrés sokkal biztonságosabb, mint az óvszer. 

A pornósok egyébként az ügy végén odamondták a magukét az alapítványnak, és azt üzenték a Guardianon keresztül, hogy az alapítvány szálljon le a pornósokról, foglalkozzanak azokkal, akiknek szükségük van a támogatásra, és ahol a HIV-fertőzés valóban probléma. 

Több pornószínész is kifejtette a véleményét arról, miért rossz a kezdeményezés, általánosságban véve rontana a látvány minőségén, ráadásul megugranának az illegális pornófilmek számai. Illetve úgy ahogy van, megszűnne a kaliforniai pornóvölgy, és a produkciós cégek áttelepülnének olyan államokba és országokba, ahol kevésbé szigorú a szabályozás. 

Csatát ugyan nyertek a pornósok, de a háborúnak itt még nincs vége, az óvszeres forgatásokról még mindig szó lehet, és azt is belekalkulálva, hogy az alapítvány évek óta kitartóan követeli a szabályozást, valószínűleg nem fogják feladni egykönnyen. A kotonos pornó ismét felbukkanhat a 2016-os novemberi szavazáson.