Sokan képtelenek feldolgozni a tényt, hogy a Jóbarátok 10 évad után, 2004-ben véget ért, és nincs többé. Azt pedig pláne nem, hogy a készítőknek eszük ágában sincs folytatni a sorozatot pusztán azért, mert a rajongóknak hiányoznak a jól megszokott karakterek. Ennek ellenére a sorozat még a mai napig is téma, mindig felmerül az igény egy lehetséges reunionra (amit egyébként egyik szereplő sem díjazna túlzottan), de rengeteg mi a közös a két filmben, esetleg x dolog, amit nem tudottvagy y dolog, amit nem vett észre a Jóbarátokban-jellegű írás is készül, amelyekkel folyamatosan fenntartható a sorozat emléke. 

Két évvel ezelőtt viszont egy twitterező alighanem túl messzire ment, és most, 2017-ben rendesen kivágta a biztosítékot - leginkább a társrendező, Marta Kauffmannál -, miután a világ elé tárta alternatív befejezését.

Minden vérbeli rajongó kívülről tudja az utolsó részt (ha mégis akadnának kételyei, az alábbi kvízünkben tesztelheti a memóriáját), úgyhogy a szomorú tényen túl, hogy vége lett, mindenki elégedetten zárta le magában a sorozatot. Az említett fiatalember háborgó lelkivilága azonban csak a következő végkifejlet láttán tudna lecsillapodni: 

Úgy képzelem, hogy egyszer csak kiderül: az egész sorozat pusztán a Central Perk ablakán leskelődő, hajléktalan Phoebe drogos fantáziája volt. 

Úgy érzi, hogy a sorozatban Phoebe csak egy kívülálló, amit apró utalásokkal és az ő cselekedeteivel mindvégig érzékeltetni próbáltak. 

A tíz évad pusztán a vágyálma arra, hogy bárcsak ő is az ablakon keresztül látott társaság tagja lehetne. 

Az utolsó jelenetben Phoebe otthagyná a Central Perk kirakatát, a bent ücsörgő Ross, Rachel, Joey, Chandler és Monica pedig csak az őrült, leskelődő asszonyként utalnának rá. (A szereplőket egyébként nem így hívnák, sőt a személyiségük is teljesen más lenne, mint amit megismertünk). Később egy Ursula nevű bútorbolt kirakata előtt haladna el, és szembe nézne a saját tükörképével. Végül pedig visszatérne a parkba, ahol egy szökőkút előtt alszik el.

A szökőkút előtti pad mellett egy törött lámpa áll, körülötte pedig hat koszos, de élénk színű esernyő.

Nos, ez a befejezés talán még Bobby Ewing halálánál is megterhelőbb a léleknek, és minden bizonnyal így gondolja Marta Kauffman is. A társrendező asszonyt csak idén szembesítették ezzel a históriával az ATX Televíziós Fesztiválon, ő pedig magából kikelve ennyit mondott:

Ez a legszomorúbb dolog, amit valaha hallottam. Egyszerűen szörnyű. Sőt, őrültség! Fel vagyok dúlva.

Végezetül pedig hozzáfűzte, hogy jó lenne, ha a fiatalembernek lenne élete - utalva arra, hogy abban az esetben talán nem lenne ideje hülyeségeket képzelegni. Mivel a sorozat profiljától egy efféle befejezés valóban teljesen elütne, ezért jogos Kaufman felbőszültsége. De nem túlzás egy kicsit? 

Ön mit gondol erről a befejezésről?