A szinkronúszás hivatalos szabályai szerint a bírók nem értékelik a műúszók megjelenését, de azért vannak ajánlások arra, hogy például mennyire szabad sminkelni, és nyilván az sem véletlen, hogy mindig egyberészes dresszekben műúsznak a hölgyek. A bírók a művészi előadásmódot pontozzák, amire esetleg befolyással lehet a versenyzők megjelenése.

Hát ezért jó, hogy itt vagyunk mi, mert mi nem bonyolítjuk túl a szinkronúszást, hanem csak egy dologra figyelünk: pontosan a versenyzők megjelenésére. Akik ezt feltehetőleg értékelik is, mert valamennyi ország látványosnál látványosabb fürdődresszekben küldi a világot jelentő medencébe spárgázva úszó sportolóit, és mi meg kiválogattuk a budapesti vizes vb fotóanyagából a kedvenceinket. Ők láthatók alább. Ön szerint melyik ország győz, ha csak a megjelenést pontozzuk?

Spanyolország

Kezdjük mondjuk Spanyolországgal, akik azért jók elsőnek, mert rögtön bemutatják a 2017-es szinkronúszós fürdőruhadivat egyik legszembeötlőbb trendjét. Ezek az élénk árnyalatok fekete háttérrel különösen drámaiak, itt van például ez a kígyós/sárkányos darab fent neonzöld kivitelben, de ha a képre kattint, összesen öt fotót nézhet meg a spanyol műúszó-válogatott különböző fürdőruháiról, szóval klikkeljen bátran!

Kanada

Elég jópofa ötlet lángnyelvekkel díszíteni egy fürdőruhát, hiszen rögtön izgalmassá teszi a látványt a tűz és a víz ellentéte. Annyira jópofa ez az ötlet, hogy nemcsak a kanadaiaknak jutott az eszébe, de talán az ő példájuk a leglátványosabb, mindenesetre a lángnyelveken kívül ők egy másik dresszen meg villámokkal villogtak.

Franciaország

A neonszínek és a tűz-víz ellentéte után a franciák segítségével egy harmadik trendet mutatunk be: a testszínt. A fenti fürdőruha alapszíne deréktájt a testszín, és ez olyan illúziót kelt, mintha a hölgyek bikiniben lennének. Ráadásul a képen látható esetben olyan bikiniben, aminek a felsőrésze egy stilizált pillangót mintáz. És hogy visszacsatoljuk a kanadaiaknál említett trendhez: a pillangó szárnyai ráadásul lángnyelvekre hasonlítanak.

Olaszország

Amint a fenti képen is látható, az olaszok sem szégyellnek testszínű fürdőruhákat bevetni, de ők csipkére emlékeztető mintával teszik még látványosabbá ezt a trükköt, amiben az a szellemes, hogy csipkét aztán tényleg sose szoktunk fürdőruhán látni. Érdemes az olaszok többi dresszét is megnézni a képösszeállításban, mert helyenként XX. századi képzőművészektől merítettek ihletet fantasztikusan látványos eredménnyel.

Japán

Ha van nép, aki évtizedek óta annyira nem tud ellenállni a neonszíneknek, hogy azok lassan a folklór részét képezik, akkor azok a japánok. Természetesen ezúttal sem fogták vissza magukat, élénk színekkel, és igen, lángnyelvekkel van díszítve az összes dresszük, de az egyik fürdőruhán hagyományos japán motívumokat is felfedeztünk.

Oroszország

Melyik ország műúszói néztek ki a legjobban?

Mivel lehet kitűnni egy olyan eseményen, ahol évek óta mindenki kavargó, tarka, neonszínű motívumokkal villog? Hát természetesen egy elegáns, egyszínű, fekete dresszel.

Pontosan ezt tette a címben emlegetett orosz versenyző, a vegyes páros női tagja. Ez a fürdőruha tökéletesen szembemegy a jelenleg aktuálisnak tűnő trendeknek, és inkább a műkorcsolyázók öltözékeire emlékeztet, estélyi ruhákról vett motívumokkal operálva. Kevésbé eredeti húzás, hogy az orosz fürdőruhák is operálnak testszínű részekkel, plusz náluk is felfedezni vélünk egy pillangót. Ha végignézte a képeket, szavazzon! Önnél melyik ország lett a szinkronúszás bajnoka?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Az orosz műúszóhölgy olyat mutatott a vizes vb-n, mint senki más

A legszexibb és leglátványosabb dresszeket szedtük össze, 30 fotóval, és az oroszok merészen kilógnak a fő trendekből. Önnek melyik ország a kedvence?

27 · Jul 23, 2017 12:48pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments