Egy brit, a női nemi szervet megtámadó daganatos megbetegedésekkel foglalkozó jótékonysági szervezet készített felmérést arról, hogy a férfiak mennyire vannak tisztában partnerük testével. Egy egyszerű, biológiatankönyvekből ismert ábrát mutattak nekik, a feladat pedig csak annyi volt, hogy be kellett azonosítani a részeit. Először arra kérjük, hogy tesztelje magát ön is, aztán eláruljuk, mi lett a felmérés eredménye!

Melyik a vagina, azaz a hüvely a képen?

Nos, ha a hármasra kattintott, akkor jól válaszolt és ebben az esetben ön nem tartozik azok közé, akiknek fogalmuk sincs a női nemi szerv részeiről. A fent említett kutatásban azonban elég sokaknak nem sikerült megválaszolniuk ezt a kérdést. 2000 férfit kérdeztek meg erről és ötven százalékuk nem tudta elhelyezni a képen a vaginát, amiről most eláruljuk, magyarul hüvelynek nevezik és a testen belül található. Sokan összekeverik a vulvával (a képen a négyes számmal jelölt), ami a testen kívül eső rész neve. Bár a kutatásban megkérdezettek 61 százaléka ezt sem tudta jól belőni a képen.

Ez pedig egy nagyon fontos problémára hívja fel a figyelmet. Arra, hogy a férfiak nagy része a kifejezetten nőket érintő betegséggekkel nem kíván foglalkozni, ami ahhoz vezethet, hogy a nők sem figyelnek oda eléggé magukra.

A felmérésben a pasik 17 százaléka nyíltan vállalta, hogy nem gondolja, hogy tisztában kéne lennie azzal, hogy milyen betegségek alakulhatnak ki a csajánál, mert azok ugyis „női gondok”, 21 százalékuk pedig arra is kitért, hogy nem szeretne ilyen egészségügyi gondokról beszélni a partnerével, mert cikinek tartja. 

A kutatást végző cég igazgatója, Athena Lamnisos szerint pedig ezek mind óriási problémák, mert ezzel a nőkben is egyfajta szégyenérzet alakul ki saját testükkel kapcsolatban, és ők sem foglalkoznak vele eléggé. A másik oldalról pedig azért sem jó, hogy a férfiak nagy részét nem érdeklik a párjuk ilyen jellegű problémái, mert ahelyett hogy esetleg segíthetnének abban, hogy kiszúrják az első tüneteket, ők sem veszik észre ezeket.

Így sokszor a nők csak akkor jutnak el az orvoshoz, amikor már vagy nem lehet segíteni rajtuk, vagy drasztikus beavatkozásra van szükség.

Forrás: Men's Health

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ön megtalálja a vaginát ezen a képen?

Íme egy jól ismert, egyszerű kép, amin a férfiak fele nem tudja megmutatni, hol van a vagina.

48 · Sep 04, 2017 04:46pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments