A hit egy érdekes dolog. Önmagában elég ártalmatlan, de azért néha sikerült nem kimondottan a legjobbat kihozni abból, hogy emberek hisznek valamiben, ami vagy létezik, vagy nem.

Maradjunk egy kicsit Jézusnál, aki megjelent már ultrahangfelvételen, de pirítóson is, és nem mellékesen a Biblia szerint életét adta értünk. Persze az is lehet, hogy utóbbi nem így van, hanem úgy, ahogy Hujber Ferenc mondta a Mokkában.

A lényeg, hogy Jézust senkinek sem kell bemutatni. De jelen állás szerint úgy néz ki, hogy minimum öt darab Messiás él a Földön, aki azt hiszi magáról, hogy ő maga Jézus Krisztus. Van köztük színes bőrű is, egyikük pedig néha nőnek öltözik.

Jonas Bendiksen 2014-ben úgy döntött, hogy fotósorozatot készít pár emberről, aki Messiásnak képzeli magát. Nem egy újraértelmezett megváltónak, hanem a Bibliából ismert Názáreti Jézus Krisztusnak.

Inri Cristo

Ő egy ősz hajú és szakállú, brazil Jézus. Tanítványaival ott él a brazil Új Jeruzsálemben. A neten százezres tömegek követik őt. De honnan jött, hogy ő Jézus reinkarnációja? A fotósnak azt mondta, hogy akkor világosodott meg, amikor 1979-ben a fel nem használt szexuális energiáit az Istennel való kommunikációba összpontosította.

Kitwe Jézusa (Jesus of Kitwe)

Kitwe egy zambiai város, ahol van egy bizonyos férfi, aki civilben taxisofőrként, illetve Isten fiaként tevékenykedik. A 2000 éve élt Jézus és közte is nagy a hasonlóság, hiszen egyikük ács volt, másikuk pedig sofőr. Kitwe Jézusának van is két Toyota Corollája, amiken az alábbi felirat szerepel: Lord of Lords (Urak ura). Ő például a piacon szokta hirdetni a visszatért Krisztus üzeneteit. A zambiai Time itt ír róla kicsit részletesebben, innen tudjuk, hogy elmondása szerint 1999-ben, az égből esett le a nép közé, azzal a határozott céllal, hogy ítélkezzen az emberiség felett, illetve a politikai vezetést spirituálisra cserélje.

Kitwe Man Claiming To Be Jesus Says He His Here To Re-Arrange Earthly Political Systems; A man claiming to be Jesus...

Posted by Mwebantu on Sunday, 12 January 2014
Vissarion, a Szibériai Messiás

Ez a Szergej Anatoljevics Torop nevű férfi az 1980-as években közlekedési rendőrként dolgozott, majd a Szovjetunió összeomlásakor egyszercsak rájött, hogy újjászületett, immáron Jézusként, aki egyébként isten szava is. Onnantól kezdve ekként éli életét. Mára négyezer tanítványa van, akikkel a szibériai erdőben, a világtól elválasztott falvakban élnek (de világszerte összesen körülbelül tízezren követik).

Életükről a Guardian közölt érdekes képriportot, nézze meg itt. Hitükben - visszarionizmus - az orosz ortodox dogmák mellett vannak buddhista, ökológiai, és számos más területről merítő irányelvek is, itt ismerkedhet velük. Ami biztos: követői vegetariánusok, nem ihatnak alkoholt, rá sem gyújthatnak, pénzt sem használnak.

Sergei Torop / #vissarion / #jesus reborn... Shrine at a temple in Petropavlovka #siperiansohvi2017

ole asterix keltti (@sophiakatarina) által megosztott bejegyzés,

Moses Hlongwane

De lehet, csak simán Jézusnak is hívni a Dél-Afrikai Megváltót. 2016-ben összeházasodott egyik tanítványával, Angellel (magyarul: Angyal). Elmélete szerint az a nap volt a vég kezdetének napja. Egyébként az ő eredettörténete szerint sok időt töltött a vadonban, egymaga, mint elődje, és ennek következtében lett megváltó. Mondjuk kissé zavaros, hogy akkor miért nyilatkozta azt, hogy huszonkét évet töltött egy szobában, 1992-2004 között, és így sikerült legyőznie az ördögöt, de apróságokon ne akadjunk fenn. A lényeg, hogy azt ígéri, sosem fog meghalni, sőt, másokat is feltámaszt, a betegségeket pedig meggyógyítja.

David Shayler a Messiás

Korábban a brit titkosszolgálat, az MI5 embere volt. Csak aztán nyilvánosságra hozott pár titkos dokumentumot, amiért börtönbüntetésre ítélték. Ez még 2000-ben volt. A 2000-es évek közepére már szentül hitte, hogy ő Krisztus. Kezdetben csak meditált, aztán megtanulta befogadni a fényt, majd egyre többet tanulmányozta a szabadkőművesekről, a keresztes lovagokról és a Kabbaláról fennmaradt írásokat, amikor egyre biztosabb lett abban, hogy a Messiás. Néha női alteregójanként, Doloresként hirdeti üzenetét, mert úgy nőként is megtapasztalja a dolgokat. Itt részletesen is olvashatnak életéről.

(Telegraph)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Öt ember, aki azt hiszi magáról, hogy ő a Messiás

Van, aki civilben taxisofőr, de olyan is, aki titkos dokumentumokat szivárogtató MI5 ügynök volt korábban.

0 · Sep 30, 2017 09:14am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments