A szellemvadászok megnyalhatják mind a tíz ujjukat attól a videótól, ami egy ír iskolából származik. A felvételt a suli kamerája rögzítette egy októberi hétfő éjszakán és állítólag – vagyis a képek alapján – az látható rajta, ahogy egy kísértet randalírozik a folyosón. Szekrények mozognak, könyvek repülnek, és egy „csúszós padló” tábla is összetörik, pont, mint egy rendes paranormális jelenséget megörökítő videón.

Mivel a felvétel az internetre is kikerült, és sokan megkérdőjelezik, hogy igazi-e, a suli igazgatójának nyilatkoznia kellett az ügyben. A férfi nem a megnyugtató utat választotta, hanem a rátett egy lapáttal a hisztériára. Elmondta, őt is kirázta a hideg a videótól, ami véleménye szerint nem manipulált, hiszen elképzelni sem tudja, hogyan készíthette volna el bárki emberfia. De ennyi nem volt elég, hozzátette, az iskolába járó gyerekekkel és alkalmazottakkal is megesik, hogy nyugtalanító jelenségekkel találkoznak az épületben.

Főleg a nők panaszkodnak arra, hogy néha hirtelen megmagyarázhatatlanul hideg lesz a helyiségekben. Főleg a hittanterem előtt szokták ezt tapasztalni, ami eléggé fura

– idézi az igazgatót az Unilad. Ám a férfinek nem ez az egyetlen bizonyítéka arra, hogy a sulijába diákok mellett kísértetek is járnak.

Azt a történetet is elmesélte, amit az iskola gondnokától hallott, aki harminc éve dolgozik az intézményben. Eszerint egyszer egzotikus madárkiállítást akartak rendezni, a megnyitó előtt egy nappal érkeztek az állatok, így valakinek éjszakára is velük kellett maradnia. Az akkori beszámolók szerint az őr az éjszaka közepén elmenekült, mert azt hallotta, hogy valaki trombitál. Ezt követően elmaradt a kiállítás.

Sőt, az igazgató arról is beszámolt, hogy annyira gyakoriak a furcsa jelenségek a suliban, hogy sok gyerek rettegve jár be, ahogy arra is volt már példa, hogy a diákok azzal fenyegetőztek, hogy nem mennek iskolába, amíg ki nem űzik onnan a földöntúli lényeket. Szellemirtásra ennek ellenére egyelőre nem került sor, a gyerekek fenyegetőzésére a vezetőség csak annyit reagált, hogy ha nem mennek be a suliba, akkor felfüggesztik őket.