A nyugati világban alapvetően azzal az elképzeléssel növünk fel, hogy olyan emberrel házasodunk majd össze, akit teljes szívünkből szeretünk, és akivel testi-lelki téren kielégítjük egymást. Ám ez a tündérmese sokszor nem jön össze, és olyan, megoldhatatlannak tűnő problémák merülnek fel, mint például, hogy annyira kihűl egy kapcsolat, hogy minden testi kontaktus megszűnik. A YourTango gyűjtött most össze néhány embert, akik őszintén beszéltek arról, milyen volt akár éveken keresztül szexmentes házasságban élni.

Mikor a szeretkezés egy kötelező feladat lesz

„Az exemmel szép lassan, az évek során vesztettük el a vágyat egymás iránt és egy idő után a szex olyan lett mint valami kellemetlen, kötelező feladat. A végére odáig jutottunk, hogy már semmi játékosság és öröm nem volt benne, így pedig meg is szűnt a szexuális életünk.”

Mikor az évek során megváltoznak a szerepek

„16 évig voltam házas a férjemmel, és ebből az utolsó hét év teljesen szexmentes volt. Persze nem tagadom, hogy ebben nekem is szerepem volt. Amikor éreztem, hogy kezdünk eltávolodni egymástól, elutasítottam minden közeledését, és felhasználtam az összes kifogást, ami a nagykönyvben meg van írva, hogy kikerüljem a szexelést. Aztán szép lassan a szerepek is megváltoztak. Ahelyett, hogy férfi-nő viszonyban lettünk volna, anya-gyerek kapcsolatba kerültünk, és totálisan kimerített, hogy kiszolgáltam az összes gyerekes igényét.

A végére már nem csak nem szeretkeztünk, de nem is aludtunk egy ágyban, nem csókolóztunk és nem fogtuk meg egymás kezét. Külön életeink lettek. Azt egyébként nem hiszem, hogy a szex hiánya tette tönkre a házasságunkat, inkább úgy vélem, hogy ez csak egy tünet volt.

Ha újraélném az életemet, biztos, hogy hét évvel korábban véget vetettem volna a kapcsolatnak.”

AMikor a libidó nullára csökken

„A mi szexuális életünk azért szűnt meg, mert a második gyermekünk megszületése után a feleségem libidója a nullára csökkent. Annyira sokszor utasított el, hogy végül feladtam a próbálkozást.”

AMikor nem hoz lázba a másik

„Nem vagyok rá büszke de voltak, és vannak is olyan vágyaim, amiket annyira mocskosnak éreztem, hogy nem akartam vele csinálni. Ezeket egy ideig el lehet nyomni, de a vége az lett, hogy inkább máshol kerestem a szexuális örömöt.”

Egy dologban az összes történet hasonlít

A szakemberek, szexológusok és pszichológusok, egyetértnek abban, hogy nagyon komoly vészjelzés egy kapcsolatban az, ha megszűnik a szex. Ám ez a kulcs: ahogy a második történet elmesélője is említette, a szeretkezés hiánya csak egy tünet, ami sokkal nagyobb problémákra hívja fel a figyelmet. Amiben az összes fenti sztori megegyezik az, hogy a párok között nem volt megfelelő a kommunikáció, nem tudtak szexuális problémákról (sem) beszélni, és ezért mérgesedett el annyira helyzet, hogy az először testi-lelki elhidegüléshez, majd szakításhoz vezetett.

Ha még többet olvasna témában, mi is közöltünk már korábban olyan olvasói leveleket, amelyek a szexmentességgel fogalalkoznak, ezeket itt megtalálja.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Így lesz szexmentes egy hazásság - olyanok vallottak, akik felhagytak a szeretkezéssel

Bár nagyon sok oka lehet annak, miért szűnik meg párok szexuális élete, egy dologban hasonlítanak: a megfelelő kommunikáció hiányában.

50 · Nov 25, 2017 07:04pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments