Hamarosan itt van az Oscar-díjátadó, ahol Gary Oldmant nagy esélyesnek tartják Winston Churchill megformálásáért a A legsötétebb órában, a film kapcsán pedig újra téma lett az egykori brit miniszterelnök. Így pedig nem meglepő, hogy az angol Channel 4 éppen az Oscar hétvégéjén mutatja majd be új dokumentumfilmjét a politikusról, amiben végre bizonyítást nyernek a pletykák, hogy

Churchillnek valóban viszonya volt egy nála jóval fiatalabb asszonnyal a '30-as években.

A film megjelenése előtt pedig már kiderült néhány dolog az eddig titokban tartott kapcsolatról. Többek között például az, hogy az asszony – lánykori nevén – Doris Delevingne volt (miután férjhez ment Doris Castlerosse-nak hívták). A név nem véletlenül hangzik ismerősen, a nő napjaink egyik legmenőbb modelljének, Cara Delevingne-nek a dédnagynénje volt. Ám ennél izgalmasabb dolgok is napvilágra kerültek.

Az asszony 1933-ban pontosan 33 éves volt, mikor először találkozott és viszonyt kezdett az akkor 59 éves Churchillel. A nő ekkor már öt, a politikus pedig 25 éve volt házas, a kapcsolatuk pedig egy közös ismerősük nyaralójában kezdődött és három egymást követő nyáron keresztül tartott. Erről egyébként már korábban is lehetett olvasni pletykákat, ám most nyilvánosságra került egy felvétel, amin Churchill egykori titkára, John Colville, megerősítette a híreszteléseket:

Egyetlen borzalmas dolgot tett. Nem volt szexuálisan túlfűtött, nem hiszem hogy valaha is félrelépett volna, egyetlen alkalmat leszámítva. Volt egy rövid viszonya Doris Castlerosse-szal

– mondta Colville 1985-ben, két évvel a halála előtt.

Bár a viszony valóban nem tartott sokáig, mégis meghatározó volt. Churchill állítólag egyszer azt mondta az asszonyról, hogy „még egy hullának is tudna orgazmust” okozni és a kapcsolatuk során legalább kétszer lefestette (ezzel szemben a feleségét csupán egyszer), 1936-ban mégis szakított vele, hogy a politikai karrierjére koncentráljon. Ám ezzel nem szűnt meg teljesen a kapcsolat a nő és a Churchill család között. Az új információk szerint ezt követően Castlerosse-nak rövid és inkább plátóinak nevezhető viszonya volt, a miniszterelnök 21 éves fiával. Ez után azonban Amerikába költözött és éveken keresztül nem beszélt és nem is találkozott a brit miniszterelnökkel.

1942 júniusában viszont ismét találkoztak. Az asszony ez időben kétségbeesetten szeretett volna visszatérni Nagy-Britanniába, ám ez a háború közepén nem volt egyszerű. Ebben a helyzetben pedig volt szeretője segítségét kérte, vagyis inkább zsarolta a férfit. A dokumentumfilmből ugyanis az derül ki, hogy Churchill rettegett attól, hogy a nő nyilvánosságra hozza a kapcsolatuk részleteit, esetleg átadja valakinek az egyik festményt, amit róla készített. Érdekes módon a találkozás után Castlerosse még az év nyarán visszatért az Egyesült Királyságba.

Ezt követően soha többé nem találkoztak. A nő, hazatérése után pár hónappal, december 9-én, túl sok altatót vett be és meghalt. A halotti jegyzőkönyve szerint a halálát nem öngyilkosság, hanem véletlen túladagolás okozta.

Azt, hogy Churchill, hogy reagált az asszony halálhírére nem tudni, ám az ominózust festmény, amelynek napvilágra kerülésétől tartott, a háború végén visszakerült hozzá.

A viszonyt ugyan a nyilvánosság elől tényleg sikerült évtizedeken keresztül elhallgatni, a családban viszont nyílt titok volt. Legalábbis Cara Delevingne nagynénje, Caroline Delevigne, azt nyilatkozta a filmeseknek, hogy gyakran hallotta, ahogy a szülei a kapcsolatról beszélnek, otthon mindenki tudott róla.

A dokumentumfilmben természetesen több szakember is megszólal, köztük Dr. Warren Dockter történész is, aki szerint ez a sztori valamelyest árnyalja az egykori brit miniszterelnökről kialakult képet.

Egy országot vezet a világháborúban és amúgyis hatalmas a nyomás rajta, közben pedig attól is tartania kell, hogy kiderül a Lady Castlerosse-szal folytatott viszonya. Ez csak még inkább bizonyítja, hogy milyen hihetetlen jól tudta kezelni a nyomást és minden helyzetben orvosolni tudta az aktuális problémákat. Churchillt isteníteni szokták, de ennek a történetek a fényében végre sokkal összetettebb karakterként tekinthetünk rá. Még mindg nemzeti hős, de közben egy hétköznapi férfi is, akinek volt egy viszonya.

Forrás: The Telegraph, Metro

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
„Egy hullának is tudna orgazmust okozni” - így beszélt eltitkolt szeretőjéről Winston Churchill

Eddig csak pletyka volt, most azonban bebizonyosodott, hogy a brit miniszterelnöknek évekig viszonya volt. Ráadásul nem is akárkivel.

41 · Mar 04, 2018 01:24pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments