Nagyon fontos felmérést publikált a felhasználóik átlagos anyagi helyzetéről a puncs.hu. Igen, AZ AZ oldal, ahol főleg gazdag férfiak (sugar daddyk) keresnek maguknak fiatal és csinos barátnőket anyagi támogatásért cserébe. Ám nemcsak sugar daddyk léteznek, hanem sugar mommyk is, akik - mint a nyilvánosságra hozott adatokból kiderült - még többet is tudnak fizetni egy partnerért, mint a férfiak. 

A kutatás forrása egyébként a regisztráció során önbevallással megadott vagyon nagysága, ezért érdemes fenntartással kezelni az eredményt. Ráadásul nem árt azt is figyelembe venni, hogy a fiatal pasikat kereső nők jóval kevesebb regisztráltak az oldalra, így ez befolyásolhatta felmérés végét, ami így alakult:

a magyar sugar daddyk átlagvagyona 176 millió forint, a mommyké pedig 182 millió.

A kutatásban az oldal több mint 15 ezer sugar daddy és közel 500 sugar mommy regisztrációkor megadott vagyonbevallását vizsgálta. Utóbbiak egyébként hasonló céllal keresnek társat, mint a daddyk, ők azok a tehetős, leginkább 40 év feletti hölgyek, akik fiatal, jóképű férfit szeretnének maguk mellett tudni. És, hogy milyen egy átlagos sugar daddy? Erre is választ kaptunk: 40 év körüli, egyetemet végzett budapesti vállalkozó. Két nyelven beszél és éves jövedelme 10 millió Ft körül alakul.