Természetesen a pasik nem tudnak egymásról...az egyik akkor vesz nekem dolgokat, amikor szükségem van például egy új ruhára, cipőre, vagy könyvekre. A másiktól havonta kapok egy összegben 800-1000 fontot.
 

Ezek nem egy hivatásos prostituált szavai, hanem egy 22 éves, PR és marketing szakos brit egyetemistáé, aki álltja, ő bizony nem űzi az ősi mesterséget. Csupán szerzett magának pár támogatót, hogy amíg tanul, ne kelljen nélkülöznie. (A havi összeg egyébként forintban kb. 380 ezer forint)

Ali Mohamed a Daily Mailnek mesélt arról, hogyan is működik ez a szponzorálós életmód. Az oldalról, ahol hirdeti magát, már mi is írtunk, és a jelenségről is megemlékeztünk már jó párszor.

Az oxfordi lány barátaitól hallott az oldalról, ahol nagyjából fél évig várt az első ajánlatra. Azt állítja, már az elején kikötötte, hogy nincs szex, de szerinte a pasik nagy részének nem is ez a lényeg. Azt is kijelentette, hogy az ő szponzorai (egy 47 és egy 32 éves férfi) nem bánják, hogy csak a társaságát élvezhetik.

A 22 éves diáklány egyelőre nem is tervezi, hogy például szerelemből ismerkedjen meg bárkivel, azt majd tanulmányai befejezte után akarja kipróbálni. Nem tagadja, hogy bizarr módja ez a pénzkeresetnek, de ő élvezi. Egyik kitartójával például elmotorozott Spanyolországba, mert a feleség nem értékeli a férfi motormániáját. Hiába, ehhez a foglalkozáshoz

nagy adag empátia kell

A 19 éves Andrea Warren még magasabb szintre emelte a dolgot, vagy inkább csak őszintébb, mint kolléganője. A linconshire-i lány nem is tagadja, hogy szexel a szponzoraival, de számára ez most így tökéletes.

„Ezek a pasik kapcsolatot akarnak, de nem komolyat...mivel én tanulok, ez most nekem is ideális leosztás, hiszen én sem akarok semmi komolyat. Persze bármi lehet."

Ugye ön is rácsodálkozott az évtized egyik legnagyobb fotoshop katasztrófájára?

Jelenlegi támogatója fizet neki egy albérletet, és a havi 500 fontos (190 ezer forint) rendszeres zsebpénz mellé elhalmozza ajándékokkal és élményekkel.

„Múlt héten Gordon Ramsey egyik éttermében ettem egy méregdrága vacsorát" - büszkélkedik. „6000 fontért (2,3 millió forint) vettem magamnak Versace cuccokat a Harrods-ban, jövő hónapban pedig Velencébe utazom. Természetesen mindig öt csillagos szállodában lakom."

Miss Warren szerint ez nem a pénzről szól, és mindenkinek nagyon ajánlja ezt a létformát. Ha azon gondolkozna, hol vannak ilyenkor egy 19 éves lány szülei, akkor eláruljuk, hogy a kedves papa például ismeri is leánya szponzorát, igaz, ő úgy tudja, a fiatalember komoly udvarló.

A statisztikák szerint egyébként Nagy-Britanniában az elmúlt évben 40 százalékkal nőtt a magukat szponzoráltató egyetemisták vagy főiskolások száma, így nagyjából 250 ezer diák él így.