GettyImages-1972920

A világ 3. leggazdagabb embere 88 éves, és gyorskaján meg kólán él

2019.05.18. 09:25

Warren Buffet milliárdos, aki még mindig a világ 3. leggazdagabb embere, imádja a McDonald'sot és a kólát. A Financial Timesnak nyilatkozott étkezési szokásiról: hetente háromszor is eszik a gyorskaját Coca-Colával, igaz, hogy cserébe Buffet soha nem ivott alkoholt.

Warren Buffet kedvencei a csirkefalatkák, amit mindig ebédre eszik és általában öt doboz kólát iszik meg mellé, ez lehet sima vagy cseresznyés. (Éljen a változatosság!) Az is simán lehet persze, hogy csak egy marketingfogás az egész, ugyanis cégének, a Berkshire Hathaway-nek 16 milliárdos részesedése van a Coca-Colában. Az idős milliárdos kólaivásáról van egy-két bizonyíték, pl. ez a fotó, ami Bill Gatesszel készült (aki egyébként láthatóan diétás kólát iszik).

A milliárdos napi kalóriabevitelének egynegyedét a kóla adja, ez kb. 2700 kalóriányi cukros lötty is lehet akár, és állítása szerint jobban szórakozik bármelyik másik 88 évesnél. Így nyilatkozott a mindennapjaival kapcsolatban:

Minden nap szabadságon vagyok!

Cégének 60 vállalatban is van részesedése és éveivel megegyező számú - azaz 88 - milliárdja van, ez átszámítva majdnem 25 billió forint! Most is elég jól megy még neki a szekér, például a Northern Powergrid, villamosenergiát forgalmazó cége, évi 1 millárd dolláros (kb. 282 milliárd) bevételt és 300 millió dolláros nyereséget hoz neki. Ebből aztán elég sok Big Mac menüt vehetne magának.

Kora ellenére egyébként még mindig minden reggel kiugrik az ágyból, hogy dolgozni induljon, és nem tervezi a leállást.