egyslageresclk

Kvíz: tud még egy számot mondani a '80-as és '90-es évek egyslágeres sztárjaitól?

2019.08.30. 08:54

Amint egy helyen említettem már egy egyslágeres előadó kapcsán, rátaláltam a Todd in the Shadows nevű Youtube-csatornára, ahol zenei témájú videókat lehet nézni rettenetesen nagy mennyiségben és meglepően jó minőségben. Ennek a csatornának az egyik sorozata a One Hit Wonderland, ahol ez a bizonyos Todd egyslágeres előadók karrierjét mutatja be. Nos, az alábbi kvízt ez a sorozat inspirálta, a One Hit Wonderland nagy tanulsága ugyanis, hogy a legtöbb előadó, akitől 20-30 évtized távlatából sokan csak egyetlen dalra emlékeznek, igazából egész termékeny volt, és több számot is kiadott, amelyek közül nem feltétlenül csak az az egy bizonyos extrasikeres dal ért fel annak idején a népszerűségi listák csúcsa közelébe.

Ebben a kvízben 12 nagyon híres videóklipből mutatunk egy-egy képkockát, és odatesszük mellé, melyik előadó melyik gigaslágeréről van szó a '80-as vagy '90-es évekből. A kérdés mindig az, hogy mi volt a második legsikeresebb dala az adott előadónak.

Hogy ne legyen olyan nehéz, négy számcím közül kell választani, viszont mindig létező slágercím a három rossz megfejtés is – ha ön emlékszik a rossz válasz dalok előadóira, akkor ez is nagy segítség lehet a rossz válaszok kizárásánál.

Hogyhogy egyslágeres?

A félreértések elkerülése végett: ebben a kvízben az egyslágeres szót nagyon tágan értelmezzük – nyilván akinek tényleg csak egy slágere van, attól nem lehet még egy számot mondani. A kvízben előforduló előadóknak a zöme több albumot is kiadott, sokan kultstátusszal és a mai napig aktív rajongótáborral rendelkeznek. Viszont mindegyikükre igaz, hogy a nagyközönség által betéve ismert könnyűzenei kánonba mindegyiküktől csak egy-egy sláger került be, a többi dalukra, akármilyen jók is, inkább csak a rajongók és az élesebb emlékezőtehetséggel rendelkezők emlékeznek.

Szóval húsz év alattiaknak nem lesz könnyű ez a kvíz.

A fenti három példa

A borítóképként használt montázson három egyslágeres előadó látható, akiket azért nem tettünk bele a kvízbe, mert túl nehezek lettek volna, példának viszont egész jók. Az első kép a Macarena klipjéből van a Los del Ríótól, a második Scatman John, aki a saját magáról elnevezett számmal lett híres, a harmadik pedig Sabrina, aki a Boys (Summertime Love) című számot énekli. Ha ők kérdések lennének ebben a kvízben, akkor a helyes megfejtések a következők lennének: Baila Baila, Scatman's World és All of Me (Boy Oh Boy). Remélem, senkit nem ijesztettem meg: ezeknél könnyebb kérdések, illetve híresebb másodikslágerek lesznek a kvízben.

Ezek az előadók a '80-as vagy a '90-es években lettek hallhatatlanok egyetlen gigaslágerrel. Melyik volt a második legsikeresebb számuk? Tippelje meg!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

És ha játszana még tovább, klikkeljen ide egy korábbi zenei kvízünkért, ami szintén a '90-es évekkel foglalkozik, de azt mutatja, hogyan néznek ki az akkori sztárok ma.