Valljuk be, karácsonyi albumokat általában akkor dobnak ki a sztárok, ha már nagyon ráfér a tatarozás a hírnevükre. Valószínűleg néhány napja Katy Perry is ezért adott ki egy mikulásos klipet. Tulajdonképpen egyetlen egy énekes van, akinek nagyon bejött ez a karácsonyi biznisz, ő pedig Mariah Carey, akinek All I Want For Christmas Is Yout című száma fénymilliónyi évvel a megjelenése után is képes volt feltornázni magát a Billboard Hot 100-as listájának 1. helyére 2019 decemberében.

Bizarr karácsonyi dalokat már 2 évvel ezelőtt is mutattunk önnek, de most jöjjön 5 karácsonyi album, ami elég csúfos bukás volt. 

Jessica Simpson

Kezdjük egy olyan illetővel a listát, akinek nemhogy a karácsonyi albumát, de talán az egész énekesi karrierjét elfelejtette már (és ez nem az ön hibája). Jessica Simpson 7. és egyben utolsó stúdióalbuma a 2010-ben megjelent Happy Christmas volt, amin nemcsak jól bejáratott karácsonyi számokat énekelt el, saját szerzemények is voltak rajta. 

 David Hasselhoff

Talán még maga David Hasselhoff sem értette, miért, de 2004-ben ő is kidobott egy karácsonyi CD-t, ez volt a The Night Before Christmas. Az albumot 2013-ban a New York Post a legrosszabb karácsonyi lemeznek nevezte meg, valószínűleg nem teljesen alaptalanul. Pedig a sztár még németül, sőt, spanyolul is dalolt a karácsonyról!

Justin Bieber

Nekünk Justin Bieberről biztosan nem a karácsony szentsége jut elsőként az eszünkbe, és a rajongói többsége sem tudta összeegyeztetni a fenyőfás ünnepet a kanadai rossz fiúval, aki 2011-ben mégis úgy döntött, hogy megpróbálkozik egy karácsonyi albummal. Persze, nem akart sokat kockáztatni, így Mariah Carey segítségét is igénybe vette, akivel (irtó kreatív és kiszámíthatatlan módon) az All I Want For Christmas is Yout énekelte el.

New Kids on The Block

Emlékszik még a '80-as évek közepén alakult fiúbandára? Bizony, a Backstreet Boys előtt is léteztek ilyenek. A New Kids On The Block 1989-ben, karrierje csúcsán rukkolt elő a karácsonyi témájú CD-jével, aminek a Merry Merry Christmas nevet adta. Gyorsan hozzá is tesszük, ez a hanganyag a maga idejében viszonylag szép sikereket ért el, a 21. századból nézve, pontosabban hallgatva mi azonban csak a szemöldökünket ráncoljuk. Persze, lehet, tévedünk, és ön is imádja ezt az albumot. 

John Travolta és Olivia Newton-John

Nem, nem őrültünk meg és váltottunk át minden előzetes figyelmeztetés nélkül egy retró filmes válogatásra. A Grease két főszereplője 2012-ben egy karácsonyi album kedvéért ismét összeállt, amihez hiába kértek fel olyan tehetséges sztárokat közreműködni, mint Barbra Streisand, a várt siker, de még a siker délibábja is elmaradt.