Chi Chi DeVayne 2016-ban lett világhírű, amikor bekerült a RuPaul's Drag Race nevű reality-vetélkedő nyolcadik évadába, és ott különleges történetével és tehetségével rengeteg rajongót szerzett. Itt a Velveten is megemlékeztünk róla akkor, aztán DeVayne-t két évvel később visszahívták a Drag Race-be egy újabb körre, a műsor 2018-as All Stars-verziójába.

Az 1985-ös születésű, louisianai drag queent még abban az évben a szkleroderma nevű autoimmun-betegség miatt kezdték kezelni, és a rajongók pénzt dobtak, hogy segíteni tudjanak neki. Idén júliusban DeVayne visszakerült a kórházba a szkleroderma által okozott veseelégtelenség miatt, kiengedték, de tüdőgyulladása lett, és az Instagramján a családja által publikált alábbi poszt szerint augusztus 20-án ez a betegség elvitte. A polgári neve Zavion Davenport volt.

Kevesebb mint egy hónapja volt, hogy az amerikai dragvilág egy másik jelentős alakja, Lady Red Couture elhunyt, szintén megdöbbentően fiatalon. Ő a Drag Race-ben ugyan nem szerepelt, de a Hey Qween című, a YouTube-on befutott, már az Amazon Prime-on is látható talkshow-val szintén világhírűvé vált. A New York Times megemlékezésében az áll, hogy egyszerre tartotta magát drag queennek és transznemű nőnek, és hogy a halálát a migrén által okozott ciklikus hányás okozta. Július 25-én hunyt el, 43 évesen.