A fenti, 2019. májusában készült borítófotón éppen egy kanadai divattervezőpárt interjúvolnak meg. Ők Hannah Rose Dalton és Steven Raj Bhaskaran, akik Leigh Boweryre emlékeztetnek többek között abban, hogy az általuk tervezett öltözékeket elsősorban saját maguk viselik. Plusz, csakúgy, mint Leigh Bowery, Steven Raj Bhaskaran is belefér talán egy kis jóindulattal a drag queen kategóriába, említettem is őt a halloweenes drag queenes heti trendben. Dalton és Raj közös divatmárkájának a neve az, hogy Matiéres Fecales, ami egy gyönyörűen hangzó kifejezés franciául arra, hogy széklet. Íme egy tipikus fotó tőlük – ahogy a poszt feliratában írják, így néz ki egy átlagos hétfőjük.

Nos, talán a közeledő karácsonyra tekintettel (hiszen ott egy feldíszített fa a háttérben) Steven Raj Bhaskaran a következő, anyukájával közös fotót osztotta meg a napokban, és ez nálunk abszolút a nap képe lett, főleg, mivel a hozzá tartozó sztorit is érdemes elolvasni.

Grace, az anyukám, egy egyedülálló, guyanai anyuka, aki 2 gyereket nevelt fel egyedül úgy, hogy közben azzal kellett megküzdenie, hogy nem tud olvasni és írni, és extrém körülmények között él alacsony jövedelműeknek biztosított lakásban. Emlékszem, hogy gyerekként reggel 5:30-kor keltem, hogy elbúcsúzzak tőle, mert indult kezdeni a néha 12 órás műszakját a sütödében, ahol óránként 6 dollárt keresett Kanadában. Ettől még csinált nekünk reggelit, ebédet és vacsorát, mielőtt elindult a reggeli buszhoz. Bármi történt is, nem hagyott minket cserben. Számomra ő maga az erő definíciója, és ő az oka, hogy tudok tovább küzdeni, akármilyen nagyok is az akadályok.

Bár sok fájdalmat és traumát kellett kiállnom azért, mert nem értette az identitásomat és az önkifejezésemet, mégis nagyra tartom a folyamatos erőfeszítéseit és az arra törekvést, hogy megpróbáljon elfogadni és szeretni engem, hogy felfedezze, ki vagyok én. Nagy utazás volt ez, és a mai napig is az, de most csak azt akartam kifejezni, milyen hálás vagyok édesanyámért, Grace-ért, és hogy mennyire szeretem.

Üzenem minden egyedülálló anyukának a világban, aki nehéz körülmények között próbálja óvni és nevelni a gyerekeit, ahogy az én anyukám tette, hogy meghajlok előttetek és üdvözletemet küldöm. Hősök vagytok, akikről sosincs szó, és megérdemlitek a világ összes szeretetét. Végül mindenkinek, akinek olyan szülei vagy szerettei vannak, akik számára nehéz az elfogadás vagy megértés, kérlek, ne adjátok fel, és keressétek továbbra is a szabadságot! Veletek vagyunk az út minden lépésénél. Külön köszönet anyunak, akármi történjen, annyira szeretlek!

– írja az extrém megjelenésű Steven Raj Bhaskaran. Ha fentiek felkeltették az érdeklődését, tudjon meg még többet a Matiéres Fecales-ról a Vogue interjújából ide kattintva!