A Currys PC World nevű brit webáruház készített egy összesítést a világ legjobban kereső fitneszinfluenszereiről. A részletes, 100 névből álló táblázatot ide kattintva lehet megtekinteni, alább csak a legfontosabb adatokat foglalom össze, hogy aztán kicsit többet tudjunk meg Pamela Reifről, aki az egyik szempontból rekorder.

Szóval a világ legjobban kereső fitneszinfluenszere egy Simeon Panda nevű testépítő, aki az Instagramon, a YouTube-on és a TikTokon összesen 17,5 millió dollárt keresett tavaly, ami 5,3 milliárd forint. Ő egyben az Instagram legtöbbet kereső fitneszinfluenszere is. Ha csak a YouTube-ot nézzük, akkor bizonyos Matt Morsia vezet, ő Matt Does Fitness című csatornájával 3,5 millió dollárt keresett egy év alatt, ez valamivel 1 milliárd forint fölött van. A TikTok legtöbbet kereső júzere ebben a témakörben pedig Demi Bagby, aki 1,75 millió dollárt kasszírozott a tiktokozással, ez kb. félmilliárd forint.

A táblázatban azt is be lehet állítani, hogy ne az összes keresményt mutassa, hanem azt, hogy egy posztra milyen összeg jön ki, és így kerül az élre a címben említett Pamela Reif. Őnála ha az éves keresményt leosztjuk azzal, hogy az adott időszakban hány posztot publikált, az jön ki, hogy egyetlen posztjáért 38 723 dollárt tesz zsebre, ez 11,9 millió forintnak felel meg, és ez világrekord, nincs más fitneszinfluenszer, aki posztonként ilyen sokat keresne.

Magyarországon 2020-ban a bruttó átlagkereset havi 403 ezer forint volt a KSH szerint, ami azt jelenti, hogy egy átlagos magyar embernek két és fél évig kell dolgoznia ahhoz, hogy annyit keressen, amennyit Pamela Reif kapott azért, hogy publikálta például a fenti vagy az alábbi posztot. Az oldal tetején látható borítóképen egyébként nem a saját keresményét számlálja, hanem a fotó egy 2019-es jótékonysági eseményen készült, és az összeg azt mutatja, mennyi jött össze a beteg gyerekek megsegítése javára.

Reif az Instagramon kevésbé fókuszál az edzésre, az igazi fitneszes dolgaiért a YouTube-ra kell átkattintani, ahol olyan videókkal várja a nézőket, mint például az alábbi.

A 25 éves, német híresség üzleti érzékét már a Forbes is megénekelte: azt mondják, Reif túl van már a sima influenszerkedésen, és kész cégbirodalmat épített fel. A német nők általában nem a főzési tudományukról híresek, de Reifet ez nem tartotta vissza, kiadott már szakácskönyvet, van külön főzős Instája is, és egy márkája, amely egészséges nassolnivalókat árul, szintén külön Instával.

Pamela Reifet 7,5 millió ember követi az Instagramon, köztük olyan hazai hírességek, mint Zimány Linda, Rubint Rella, Som-Balogh Edina, Iszak Eszter és Vasvári Vivien. A Karlsruhéból származó influenszer azt mondja, még gimnazista lányként kezdett Instagramozni csak úgy, és amikor félmillió követője összejött tornatermi szelfikből meg hasonlókból, akkor kezdtek érkezni az első fizetett ajánlatok, és erre alapozva építette fel médiabirodalmát innentől kezdve.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Egy posztjával 11,9 millió forintnyi összeget keres Pamela Reif fitneszinfluenszer

Nincs más, aki ennyit kapna, ha visszaosztjuk a keresményét.

0 · Mar 21, 2021 05:43pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments