Emily Jones gyakran megkapja a gonoszkodó kommentelőktől, hogy biztosan csak hazudik, amikor azt mondja: egészségesen étkezik és rendszeresen edz, mivel a – a követők elmondása szerint – mindez egyáltalán nem látszik meg rajta.

A 31 éves plus size influenszer legtöbbször azzal veri ki a biztosítékot a közösségi médiában, hogy bátran vállalja önmagát úgy, ahogy van. Sokan azzal támadják, hogy az elhízást próbálja népszerűsíteni, pedig merész képeivel ő inkább a testpozitivitást igyekszik hirdetni. Arra próbálja buzdítani a fiatal lányokat az Instagramon, hogy fogadják el magukat olyannak, amilyenek. Ez az üzenet azonban nem mindenkihez jut el.

Jones gyakran felszólal a bántó sztereotípiák ellen. 

Ha valaki kerekded testalkatú, az még nem jelenti azt, hogy magasról tesz az egészséges életmódra. Szintén tévhit, hogy a testpozitív mozgalom az elhízást hirdeti. Ezt nagyon felháborítónak tartom. Én pont, hogy azon vagyok, hogy egészségesebben étkezzek és többet mozogjak, a korlátaim ellenére is. Sokan félreértenek engem és ez frusztrál. 

– magyarázta a Daily Star riportjában Jones, hozzátéve: ízületi gyulladástól, lipödémától, azaz kóros zsírfelrakódástól, valamint egy gyakori és igen fájdalmas betegségtől, fibromyalgiától szenved, mely főleg az izmokat és a lágy szöveteket érinti.

Az emberek nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy bikiniben vagy szexi fehérneműben lássanak plus size nőket. Míg egy vékony nő esetében teljesen elfogadott, ha melltartóban fotózkodik, addig minket rengeteg negatív kritika ér, és arra kérnek, öltözzünk be inkább nyakig

– panaszkodott az influenszer.