Wendy Levra maga is tisztában van azzal, hogy nem éppen úgy néz ki, mint egy átlagos nagymama. S bár sokan úgy vélik, hogy túlságosan is férfias a külseje, esze ágában sincs leállni az edzéssel.

A 42 éves nevadai nőnek hosszú évek óta szenvedélye a testépítés, eleinte azonban csupán azért szeretett volna több mozgást beiktatni a mindennapjaiba, hogy a hirtelen felszaladt kilókat leadhassa. Harmincöt éves volt, amikor úgy érezte, élete legrosszabb formájában van, de mindent megtett annak érdekében, hogy elérje álmai alakját. Egyébként elég korán lett anya: 17 éves volt, amikor az első fiának életet adott.

Személyi edzőt fogadott, és lelkesen vetette bele magát minden edzésbe. Edzője meglátta benne a lehetőséget; az ő unszolására kezdett bele a testépítésbe. S bár akkori férje nem hitt Levrában – a képébe is röhögött és el akarta tántorítani , a nő csak azért is belevágott a dologba. Ez egyfajta lázadás volt a részéről. 

Levra, akinek egy lányunokája van, de hamarosan kétszeres nagymama lesz, minden egyes nap keményen edzett, s egy évvel később részt is vehetett az első megmérettetésén: a Utah Classic versenyen végül második helyezést ért el. Ekkor ébredt rá arra, hogy a jövőben is testépítéssel szeretne foglalkozni. Otthagyta az állását – egy biztosítónál dolgozott –, s személyi edzőnek állt.

Levra időközben a férjét is elhagyta, aki nem hitt benne. A 42 éves nő mára profi testépítővé vált. Mint mondja, naponta hatszor étkezik, sok fehérjét fogyaszt és napi két órát edz; a bicepszei 38 centisek, kidolgozott mellkasa szintén a védjegye lett. Időközben a szerelem is rátalált, mostani partnere, Sean Oflattery mindenben támogatja őt.

Levra régóta dolgozik azon, hogy izmai ilyen impozánsak legyenek. Családtagjait és barátait is arra biztatja, hogy rendszeresen mozogjanak, de a közösségi oldalán rengetegen bántják, mondván, a bodybuilding inkább a férfiaknak való. 

Ön szerint szexi, ha egy nő nagyon izmos?