Érettsége miatt szinte csodájára járnak az interneten annak a tinédzsernek, aki bár még csak 14 éves, önerőből milliomos lett. Truth Jones elég hamar megtalálta a módját annak, hogyan gyarapítsa zsebpénzét jókora vagyonná.

YouTube-videóinak köszönhetően pillanatok alatt százezrek ismerhették meg azt a fiatal atlantai fiút, aki havonta 100 ezer dollárt (32 millió forintot) is megkeres. Jones íróként, motivációs előadóként és befektetőként keresi a kenyerét. Mindössze 9 éves volt, amikor édesanyja, Janel legnagyobb megdöbbenésére élénken elkezdett érdeklődni a tőzsde iránt.

Bár családtagjai először nem vették komolyan a fiút, mondván, túl kicsi még ahhoz, hogy tőzsdézzen, elég hamar bebizonyosodott, hogy van tehetsége hozzá: 3 ezer dollárból (961 ezer forintból) két éven belül 1 millió dollárt (320,4 millió forintot) csinált.

De Mire költi a pénzét egy 14 éves milliomos?

Mivel Truth Jones imád sportolni - az amerikai foci a kedvence -, sokat költ az ehhez szükséges felszerelésekre, valamint megszállottja a karóráknak. A legdrágább óra, amelyet valaha vett, mintegy 12 ezer dollárba (3,8 millió forintba) került. A tindézser nem sajnálta a pénzt az arany nyakláncokra sem: azért, amelyiken egy focilada alakú medál csillog, nagyjából 7 ezer dollárt (2,2 millió forintot) adott.

A fiatalember azt mondja, édesanyja, Janel támogatása nélkül most biztosan nem lenne ennyire tehetős. A nő pedig rendkívül büszke Jonesra.

A tinédzsernek nagy tervei vannak a jövőre nézve:

  • profi NFL-játékos szeretne lenni,
  • a világ minden táján szeretne venni egy ingatlant,
  • és 20 éves korára már 40 millió dollárt (12,8 milliárd forintot) akar magáénak tudni.

Nem tervezi, hogy egyhamar leáll.

Bármennyi pénzem is legyen, sosem leszek teljesen elégedett. Sem a pénzemmel, sem más egyébbel az életemben. Ha valaki mindennel meg van elégedve az életében, akkor az azt jelenti, hogy már nem kíván tovább fejlődni, előre haladni, mert teljesen komfortosan érzi magát azzal, amije van

– magyarázta Jones, aki azt is megmutatta, milyen fényűző körülmények között él: