Súlya miatt többször került kellemetlen helyzetbe az a glasgow-i nő, akire a karantén otthonülős időszakában szaladtak fel a felesleges kilók. Carlene Booth a stresszt evéssel próbálta csillapítani; a végére már több mint 110 kilót mutatott alatta a mérleg.

A 31 éves nő szégyenkezve ugyan, de bevallotta, hogy túlsúlya miatt minden este leszakadt alatta az ágy, s emiatt inkább már nem is aludt egy szobában a férjével, Roberttel. Ahelyett azonban, hogy az ágy teherbíró képességén akadt volna ki, idén januárban úgy döntött, itt az ideje változtatni.

Előbb egy gyomorszűkítő műtéten esett át; ennek köszönhetően 34 kilót tudott leadni.

Kezdtem undorodni magamtól. Olyannyira, hogy inkább átköltöztem a vendégszobába. Úgy éreztem, túl sok helyet foglalok el a közös ágyunkban, túl nehéz voltam ahhoz, hogy abban aludjak, az ágydeszkák minden este leszakadtak alattam. Amikor át akartam a fordulni a másik oldalamra, mindig felriadtam

– magyarázta a Mirror című napilap riportjában Booth, hozzátéve, kajafüggősége már gyerekkorában kialakult, de a karanténban elhatalmasodott rajta.

Az egygyermekes édesanya nem csak a férjétől távolodott el, hanem a barátaitól is: túlságosan zavarta, hogy ők jóval vékonyabbak nála.

Idén januárban döntöttem úgy, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy egészséges és fitt legyek. Addigra már alig tudtam mozogni; az arcom és a karom annyira megdagadt, hogy azt éreztem, bármikor kipukkadhatok. Tartottam attól is, hogy elkapom a koronavírust, mivel levegőt is csak igen nehezen tudtam venni. Folyamatosan amiatt aggódtam, hogy egyszer megfulladok. Bárhogy is néztem ki, a férjem mindig gyönyörűnek látott engem és sosem bántott a súlyom miatt

– mesélte a nő, aki egyébként egy bankban dolgozik. Öt héttel azután, hogy elhatározta, változtatni fog, el is végezték gyomorszűkítő műtétjét. Ezt követően elkezdett odafigyelni arra is, mit eszik, ám mint mondja, ma már bármit megehet, csak mértékkel. Mindennapjaiba a testmozhást is beiktatta: sokat sétál és izomerősítő gyakorlatokat végez.

Mostanra pedig annyira magabiztosnak érzi magát, hogy már nem látja szükségét annak sem, hogy a vendégszobában aludjon, távol a férjétől.