Nyolc gyermek büszke édesanyjaként példátlan a kitartása az amerikai  Katie Silvának , aki egy év leforgása alatt közel 70 kilótól szabadult meg.

A floridai Niceville településen élő 42 éves nőt korábban több ismerőse is erősen kritizálta. Amikor több mint 150 kilót mutatott alatta a mérleg, arra lett figyelmes, hogy legközelebbi barátai sorban morzsolódnak le mellőle. Mint kiderült, úgy érezték, hogy túlsúlya miatt Silva már nem közéjük való.

A nő elárulta, hogy negyedik gyermekének, a most 18 éves Ethannek a világrajövetelét követően szülés utáni depresszióban szenvedett. Ahelyett, hogy problémáira megoldást keresett volna, az evésbe menekült. A kilók felszaladtak, a gyerekek pedig sorban érkeztek: a nyolc csemetéből hatnak kilenc éven belül adott életet. Bár maga is belátta, hogy életmódváltásra van szüksége, a gyereknevelés mellett nehezen vette rá magát a testmozgásra.

Végül az időszakos böjt mellett döntött, amit sokan az egyik legjobb zsírégető módszernek vélnek. Itt nincs megszabva, mit ehet az ember, csak az, hogy milyen időközönként lehet étkezni. Egyes kutatások szerint az egyik legegészségesebb diétákközé tartozik ez a módszer.

Silva a fogyókúra teljes ideje alatt dokumentálta testének változását. Kemény munkával összesen 68 kilót adott le.

az időszakos böjt legnépszerűbb módszerei:

A 16/8-as módszer: Ki kell jelölni egy 8 órás időszakot a napunk során, amikor normálisan étkezünk (például délután 1-től este 9-ig). Ezután már nem lehet enni. A reggeli kihagyását ajánlják – olvasható a Shop Builder cikkében.

Eat-Stop-Eat: Ennél egy héten egyszer, maximum kétszer 24 órán át nem szabad enni semmit.

Az 5:2 módszer: a hét két nem egymást követő napján (például kedden és csütörtökön) maximum 5-600 kalóriát lehet enni egy nap, a többi napon pedig normálisan lehet étkezni a Shop Builder szerint.