MG 0015

Zimány Linda odafigyel a táplálkozásra- ezt ajánlja immunerősítésre

2022.01.23. 12:58

A lehető legjobban igyekszik megerősíteni immunrendszerét Zimány Linda. Az egykori playmate különös figyelmet fordít az egészségére, e lengedhetetlennek tartja például a megfelelő vitaminbevitelt. S zeretteit is arra sarkalja, hogy egészséges életmódot folytassanak.

A modellből lett ügyvéd különböző vitaminszérumokat használ, hogy egészséges maradjon.

Nagyon odafigyelek. Legfőképpen az alapbetegségeim miatt, amiből azért van egy pár, a pajzsimirigy-alulműködéstől kezdve a kettes típusú diabéteszen át, és ott van az állandó diéta is. Tudom magamról, hogy nem tudom a vitaminokat bevinni olyan mennyiségben a szervezetembe, mint amennyire szükségem lenne – vagy akár a rostokat sem. Ezért jött az az ötlet, hogy a saját igényeimre formáljak egy vitaminszérumot, ami azért is volt fontos, mert a gyomrom is érzékeny még pluszban. Hajlamos vagyok a savasodásra is és mindig fájt a gyomrom a vitaminoktól. Próbálok egészségesen étkezni, mindenre odafigyelni, de ezek mellett a problémák mellett én is rohanó életet élek: van, hogy reggel felkelek, gyorsan bekapkodom a vitaminokat, ami állandóan szétcsapja a gyomrom

– mesélte Zimány a TV2 Mokka című műsorában. Kiemelte: nem mindegy, hogy a vitaminokat hogyan párosítjuk. Vannak, amelyek segítik, és vannak,  amelyek megakadályozzák egymás hatékony felszívódását.

Az adásban dr. Breyer Helga belgyógyász is vendégeskedett, aki – Pachmann Péter szavaival élve – elárulta, hogy Zimány Lindának pontosan milyen készítményeket kellene „bekapnia", ha már pontos diagnózist kapott.

Az immunerősítéssel kapcsolatban a szakértő úgy fogalmazott:

  • egyénre szabott, hogy kinek milyen vitaminokra van szüksége, de vannak olyan alapvitaminok, amelyeket a téli időszakban – főleg a koronavírus-járvány kellős közepén – mindenkinek be kellene vennie. Pontosabban a C-vitaminra, a D-vitaminra, a cinkre és a szelénre gondolt. 
  • Az életmódból, a belső világ jelzéseiből kell következtetéseket levonni – ez adja meg a választ arra, hogy miből mennyit és hogyan kell bevenni a vitaminokból.
  • Aki nem eszik húst, annak a B12 vitamint kell pótolnia. 
  • Ajánlják még a vízoldékony rostként aposztrofált almapektint is.