Több mint hetven napja csak nyers húst fogyaszt, és másokat is erre biztat a közösségi oldalakon egy kaliforniai férfi, aki nevét igyekszik titokban tartani. Azt mondja, azért vágott bele ebbe a bizarr kísérletbe, mert ki szeretné deríteni, hány napig tud úgy életben maradni, ha a húst kizárólag nyersen, hőkezelés nélkül eszi. 

A nyers hús nagyon könnyen megromlik, és rengeteg baktériumnak adhat helyet, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontos kiemelt figyelmet fordítani a megfelelő elkészítésre. A LadBible által bemutatott fiatalember ezzel mit sem törődve vágott nem mindennapi kísérletébe. Az Instagramon a bemutatkozó szövegében például azt írja:

Addig fog nyers húson élni, amíg meg nem hal a baktériumok miatt.

Nem is telik el úgy nap, hogy ne osztana meg a közösségi oldalain olyan videókat, melyekben sületlen csirkemellfilét, vagy éppen vastag, csontos ribeye steaket falatozik. Ezeket általában egy jó nagy adag nyers tojással vagy valamilyen tejjel öblíti le. A húst mindig az egyik, otthonához közeli szupermarketben vásárolja. 

Kísérlete már 76 napja tart. Legutóbb arról posztolt, hogy nyers darált húst evett.

Darált hús és egy kis juhtej. A darált marhahús lett a kedvenc ételem. Amellett, hogy olcsó, körülbelül 4 perc alatt könnyedén elfogyasztható belőle körülbelül egy fél kiló. Ekkora adagban 800 kalória van, tökéletesen megemészthető. Ha inkább egy burritót vettem volna, krülbelül 1000 kalóriát vittem volna be. A húst is addig sütik, míg már semmi tápanyag nem marad benne, a zöldségek 90 százalékát pedig meg sem lehet emészteni 

– írta bejegyzésében a fiatalember, aki nemrég egy podcastban azt is elárulta, mostani kísérlete előtt tíz évig vegán étrendet követett. Nem tagadja, étkezési szokásai miatt párszor már lebetegedett, de nem panaszkodik. Elmondása szerint a szervezete hamar megszokta, hogy csak nyers húst eszik. Nagyritkán, amikor megkívánja, bedob egy burritót is, de a kísérlettel egyelőre nem tervez felhagyni.

Ezt a felvételt még a 47. napon tette közzé: keresztfartő steaket és tehénmájat evett.

A 65. napon már nyers tehénszív és tevetej volt a menü.