Szíve szerint csak Big Mac-et enne az a 68 éves wisconsini férfi, aki a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerült azzal, hogy 1972 óta szinte minden nap elfogyasztott egyet a McDonald's gyorsétterem-lánc ikonikus burgeréből.

Éppen a napokban, pontosabban május 17-én volt az 50. évfordulója annak, hogy a Don Gorske nevű férfi, aki a Wisconsin állambeli Fond du Lac településen él, az első Big Mac szendvicsét elfogyasztotta. Akkor vette meg első autóját, mellyel egyenesen a helyi McDonald's-ba hajtott, ahol első körben három darab burgert vett magának. Miután megette őket, biztos volt abban, hogy Big Mac-et akar majd enni egész életében. Az étteremben, ahol először járt, azóta egy táblát is kihelyeztek a tiszteletére.

Azóta több mint 32 ezer darabot falatozott el, s mint mondja, az elmúlt öt évtizedben csupán nyolc napon hagyta ki az ömlesztett cheddar sajtszelettel, hagymadarabokkal, jégsalátával és kapros savanyú uborkával feldobott burgert. Határozottan kijelentette azt is, hogy ha rajta múlik, akkor élete végig fogyasztani fogja azt. Nem is nagyon tudna mondani olyan ételt, amelyet ugyanilyen jóízűen meg tudna enni.

Valahányszor beleharapok egybe, mindig az az érzés fog el, mint amikor először kóstoltam. Ennyire ízlenek nekem! Nincs is más igazából, amit szívesebben megennék

– magyarázta a férfi.

Gorske először 1999-ben lett világrekorder, mint az az ember, aki élete során a legtöbb Big Mac-et ette meg. Saját rekordját azóta is folyamatosan megdönti, hiszen a mai napig lelkesen fogyasztja; átlagosan napi két darabot szokott elfalatozni a szezámmagos zsemléből készített burgerből, írja a Daily Mail című brit napilap nyomán a 24.hu.

Úgy tudni, Gorske a sok gyorsétel ellenére kiváló egészségnek örvend: vércukorszintje és koleszterinszintje is rendben van, amit a 68 éves férfi annak tud be, hogy a burgerhez sosem eszik sültkrumplit és naponta nagyjából tíz kilométert tesz meg gyalog.