Szeptember beköszöntével sokaknál lángra lobbanhat a szenvedély, és sok szerelmespár tesz is azért, hogy megfűszerezze, megszínesítse párkapcsolatát. 

Az indián nyarat ugyan kicsit még élvezhetjük, ám hamarosan a hűvösebb napok is megérkeznek, amelyek a szerelmes összebújásoknak is kedveznek. A The Sun című brit napilap ennek apropóján egy szexterapeutát is megkérdezett, aki összesen 30 tippet adott a nemi élet felpezsdítésére. 

Kate Taylor szerint a „szextembert” érdemes három perces összebújásokkal kezdeni partnerünkkel, mert ezzel könnyedén oldható a feszültség. Taylor a libidó növelésére ételeket is ajánlott.

A szakértő reggelire a fahéjas csigát ajánlja, a fahéj ugyanis élénkítő, vérkeringést fokozó hatása miatt egy erős afrodiziákum.

Taylor szerint ugyanazt a hatást érhetjük el, ha partnerünknek fahéjas kávét készítünk. Kiemeli, hogy a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag rukkola is afrodiziákumként ismert, ezért egy finom rukkolasaláta is sokat segíthet, mivel

blokkolja azokat a környezeti szennyeződéseket és behatásokat, amelyek negatívan befolyásolják a libidót.

A rukkolát az első század óta használják erős afrodiziákumként. A kutatások kimutatták, hogy a sötét leveles zöldségekben, így a rukkolában lévő antioxidánsok is elengedhetetlenek az egészséges szexuális élethez, írja az Origo.

Taylor úgy véli, azzal is jobbá tehetjük az erotikus élményeket, ha hálószobánkat gyertyákkal, ágyunkat több párnával és selyem ágyneművel dobjuk fel. A szakértő a nemi életüket felpezsdíteni vágyóknak azt is ajánlja, hogy ne receptre szexeljenek, ne legyen mindig ától zéig ugyanaz a menete az aktusnak. 

(Borítókép: képünk illusztráció. Fotó: Getty Images)