Ha egy lépéssel bőrünk elöregedése előtt szeretnénk járni, a szakértők szerint az a legjobb módszer, ha a természetes praktikákat választjuk. A ráncok ellen több dologgal harcolhatunk: a boltban kapható krémeken kívül házilag is készíthetünk kencéket, de egyes ételekkel és italokkal is sokat tehetün ka bőröregedés ellen. 

A szakértők szerint az egyik legjobb étel, amelyet jobb elfogyasztani, mint magunkra kenni, az nem más, mint

az avokádó. 

via GIPHY

Ez az egyik legfelkapottabb és legsokrétűbb étel, melyet nem csupán íze és az egészségre gyakorolt hatása miatt érdemes fogyasztani.

Az avokádóból jó, ha naponta eszünk, mert az általános egészség megőrzése mellett segít a ráncok lekűzdésében is

– mondta Trista Best, a Balance One amerikai székhelyű cég dietetikusa, akinek szavait az InStyle idézte. Kiemelte, az, amit megeszünk, legalább ugyanolyan fontos, mint az, hogy mit kenünk az arcunkra. Antioxidáns és vitamin tartalmukon túl, a kollagén termelésének elősegítése is szempont.

Az avokádó rendkívül gazdag E-vitamin forrás. Ezt a vitamint egyébként természetes úton is előállítja a szervezetünk, majd faggyú formájában juttatja a bőr pórusain keresztül a bőr felszínére. Feszes, élénk és ragyogó bőrt a megfelelő faggyútermelés biztosít. 

Az avokádó különösen jó azok számára, akik száraz bőrtípussal rendelkeznek, mert az ő szervezetük nem termel kellő mennyiségű E-vitamint, ami ráncokhoz, sötét foltokhoz, és gyulladáshoz vezethet

– tette hozzá a szakértő, kiemelve, az avokádótól fiatalos, puha lesz a bőrünk.

Az avokádó a benne lévő C-vitamin miatt a méregtelenítést is segíti, ami jótékony hatást gyakorol a vesénk és a májunk számára. Ez a két szerv felelős a szabad gyökök és a szervezetben található méreganyagok eltávolítására, ami kevesebb ráncot, és szebb, ragyogóbb arcbőrt eredményez.

(Borítókép: képünk illusztráció. Fotó: Getty Images)