A népszerű színész XV. Lajos királyt alakítja a Maiwenn rendezte Jeanne Du Barry című francia kosztümös drámában, amely óriási sikert aratott Cannes-ban és a francia pénztáraknál.

A Cannes-i Filmfesztivál nyitóestjén tartott világpremier után a Vertical megvásárolta Észak-Amerikában Maiwenn Jeanne Du Barry című kosztümös drámáját, amelyben Johnny Depp XV. Lajos király szerepét tölti be – értesült a Variety.

A történet Jeanne Vaubernierről, egy 18. századi francia munkásosztálybeli nőről szól, aki felfelé halad a társadalmi ranglétrán, mígnem XV. Lajos király szeretője lesz. A Versailles-i palotában azonban a munkásosztálybeli gyökerei miatt társadalmi páriává válik. A film további szereplői között találjuk Benjamin Lavernhét, Pierre Richardot és Melvil Poupaudot.

Annak ellenére, hogy Depp szereposztása és a fesztivál nyitóestjén való szerepeltetése vitát váltott ki, a Jeanne du Barry meleg fogadtatásban részesült a fesztiválon. 

Az elmúlt években Depp a volt feleségével, Amber Hearddel folytatott jogi csatározásai miatt került címlapokra. A nő családon belüli erőszakkal vádolta volt férjét, aki emiatt szerepeket sem kapott. Karrierje derékba tört, mígnem tavaly decemberben neki adott igazat a bíróság a Heard elleni rágalmazási perben.

A színész nagy sikerrel hódította meg a közönséget első francia nyelvű szerepével, amelyet az évtized egyik legjobban várt visszatéréseként tartanak számon. 

A Le Pacte forgalmazásában a film óriási sikert aratott a francia pénztáraknál: átváltva közel 1,5 milliárd forint bevételt hozott az első két hétben eladott több mint 550 ezer jegyből a mozikban.

Johnny Depp további szerepeket is kapott a francia filmgyártásban, amelyek tovább bővítik majd a nemzetközi elismerését.

Összességében Depp visszatérése az amerikai és a nemzetközi moziközönség számára az év egyik legjelentősebb eseménye, és csak megerősíti a színész legendás státuszát, aki bár hosszú időre távol volt a reflektorfénytől, most erősebben tért vissza, mint valaha.

(Borítókép: Johnny Depp Fotó: Getty Images Hungary)