A hercegné állítólag azóta nem áll szóba az apjával, mióta az örömapa egy telefonos interjú során kiteregette Harry herceggel folytatott telefonos beszélgetésének a részleteit – értesült a Daily Mail  Thomas Markle egyik barátjától. A forrás szerint az édesapa teljesen összetört, úgy érzi , hogy most végleg  megszakadhat a lányával való kapcsolata.   

Thomas Markel pár héttel ezelőtt adta azt az ominózus interjút a Good Morning Britain című beszélgetős műsorban, amiben elárulta a vejével folytatott beszélgetés részleteit. Olyan kulisszatitkokra derült fény, mint hogy azzal a feltétellel adta áldását az esküvőre, hogy sosem emel a herceg kezet a lányára, sőt, hogy még kínosabb legyen a helyzet:

felfedte Harry véleményt a Brexitről.  

Ezután pedig egy másik interjúban még beszólt Erzsébet királynőnek is. 

Ha a királynő hajlandó találkozni az arrogáns és érzéketlen elnökünkkel, akkor nem lehet kifogása, hogy velem is találkozzon. Én közel sem vagyok olyan rossz, mint Trump. 

Tehát érthető a távolságtartás, mivel minden jel arra utal, hogy az édesapa nem tanult  a hibáiból, és nem hagy fel családi ügyek kiteregetésével.

Már az esküvő előtti napokban is leginkább az örömapáról szóltak a hírek, amivel elég nagy felfordulást okozott a palotában. Thomas Marke többek között nem csak a szívrohama miatt nem vett részt a nagy napon, hanem mert kiderült, hogy pénzt fogadott el egy lesifotóstól.