Végre eljött a nap, amit ha ön esetleg nem is várt izgatottan, akkor sem tudta elkerülni, hogy értesüljön róla: Harry herceg megházasodik. Az tudvalevő, hogy Diana kisebbik fia az amerikai színésznőt, Meghan Markle-t, veszi feleségül, ám hogyan is alakult a kapcsolatuk? Mióta vannak együtt? Hogyan találkoztak? Nos, ezeket a mérföldköveket vesszük sorra ebben a cikkben.

Mikor egy vakrandi jól sül el

Ha eddig azt gondolta, hogy semmi jó nem származhat abból, ha valaki egy teljesen idegen emberrel megy el randevúzni, akkor jusson eszébe a hercegi pár esete, akik egy ilyen vakrandin találkoztak először, 2016 júliusában. Egy közös barátjuk szervezte meg, hogy összejöjjenek egy italra, ami annyira jól sikerült, hogy másnap is találkoztak. Innen pedig elég gyorsan felpörögtek az események, hiszen ezt már egy hosszabb romantikus utazás követte, Harry ugyanis Afrikába vitte magával friss barátnőjét, az utazásról pedig később így beszélt:

Sikerült rávennem, hogy jöjjön el velem Botswanába, ahol a csillagok alatt vadkempingeztünk. Akkor igazán magunk lehettünk és ez nagyon fontos volt ahhoz, hogy tényleg lehetőségünk legyen megismerni egymást.

A herceg egyébként az eljegyzésüket követően azt is elárulta, hogy már az első találkozásukkor tudta, Markle az igazi.

Vége a nyugalomnak

A párnak volt pár csendes, nyugis hónapja együtt, mire 2016 október végén kiszivárgott a sajtóba a kapcsolatuk híre. Bár Markle-nek, mint színésznőnek, nem volt idegen a rivaldafény, mégis sokkolta, ami a kapcsolatuk nyilvánosságra kerülése után következett. Annyira megnövekedett iránta az érdeklődés és olyan támadásáradat zúdult rá a trolloktól, hogy a királyi ház kénytelen volt közleményben kérni mindenkit, hogy hagyják békén. Innentől kezdve azonban hivatalos volt a kapcsolat.

Nem sokkal később, Vilmos hercegnek egy külön közleményt is ki kellett adnia. Számos hír jelent meg ugyanis arról, hogy elítéli az öccsét, mert nyilvánosságra hozta a viszonyát, ezt pedig úgy érezte, hivatalosan is meg kell cáfolnia. Érdekesség, hogy a saját szerelmi életével kapcsolatban csak egyszer adott ki nyilatkozatot. Még mielőtt összejött volna Katalin hercegnével, egyszer el kellett oszlatnia a pletykákat arról, hogy egy Jecca Craig nevű lánnyal jár.

Utazgatások és nagy találkozások

Ha nem is telt nyugalomban az ezt követő valamivel több, mint fél év, mégis nagyjából úgy élhettek, mint az átlagos celebpárok. Ha Markle éppen nem Kanadában forgatott (ahol Harry herceg néha meglátogatta), akkor volt hogy milliós utazásokra mentek, vagy mint bármelyik átlagos pár, moziba jártak, sporteseményekre látogattak el és részt vettek az éppen aktuális családi esküvőn.

Eközben pedig a színésznő szép lassan elkezdte megismerni a királyi családot. Harry először az apjának mutatta be, majd a bátyjának és végül Katalin hercegnének. (A királynővel való találkozásra később került sor.)

Felvezetés az eljegyzéshez

Attól kezdve, hogy hivatalossá vált a kapcsolatuk, a pár nagyon vigyázott arra, hogy alig tudják őket lefotózni, így mikor először hagyták magukat lefényképeztetni, már lehetett tudni, hogy közeledik az eljegyzés bejelentése. Amire két hónappal később sor is került. 

De már ezt is megelőzte pár fontos dolog. 2017 áprilisában pédául Meghan Markle bejelentette, hogy kiszáll a Briliáns elmékből, szeptemberben interjút adott a Vanity Fairnek és először beszélt a párkapcsolatáról, októberben pedig sor került az első teázásra a királynővel.

AZ ELJEGYZÉS!

2017 november 27-én jelentették be az eljegyzésüket, ez alkalomból pedig interjút is adtak, így derült ki, hogy éppen csirkét sütögettek, mikor Harry herceg megkérte Markle kezét.

A lánykérés óta pedig belevetették magukat a munkába, ami az ő esetükben - többek között - azt is jelenti, hogy elkezdtek együtt nyilvános sétákat tenni a rajongók örömére, ha kell Katalin hercegnéhez és Vilmoshoz csatlakoznak hivatalos eseményeken, sőt, már az ex-színésznőt is láthattuk vicces kalapban.

Hogyan tovább?

Az egyik legnagyobb kérdés, hogy mi lesz a hercegi pár titulusa, hiszen ez alapján szólítják majd őket a jövőben (ahogy Katalin esetében, akinek a  hivatalos neve:  Katalin cambridge-i hercegné). De addig is, míg ez tisztázódik, a színésznő új neve: Rachel Meghan Mountbatten-Windsor lesz. 

Egyébként már azt is lehet tudni, hogy az esküvő után a friss házasok nem szaladnak el nászútra, három nappal a lagzit követően Károly herceggel és Kamillával egy hivatalos eseményen fognak részt venni.

És, hogy még mi mindenben változik majd meg Meghan Markle élete a nagy nap után? Ezekről ebben a korábbi cikkünkben olvashat:

Forrás: Time, The Telegraph, Hello, Town & Country