A királyi esküvőkből nincs hiány idén az Egyesült Királyságban, májusban Harry herceg és Meghan Markle ceremóniája gyűjtötte össze a nézőket a képernyő elé, a jövő hónapban  pedig a 28 éves Eugénia yorki hercegnő és a 32 éves Jack Brooksbank házasodik össze.

Viszont a Daily Mail szerint a BBC-nek esze ágában sincs közvetíteni az eseményt, pedig az örömapa, András yorki herceg személyesen ejtett meg egy telefont a köztévé felé, mert szerinte az ő gyermeke is megérdemli ugyanazt a figyelmet, mint amit Harry herceg és Meghan kapott. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés,

A köztévé állítólag  azért hajtotta el a herceget, mert félő, hogy nem érdekelné a népet eléggé a ceremónia. 

Eugénia hercegnő még az ITV-ben reménykedhet. 

A BBC fél, hogy nagyot bukna a közvetítéssel, az igaz, hogy elég nagy lesz a felhajtás, viszont egy ekkora esemény közvetítése sem aprópénz. Állítólag a csatorna még azt sem tartja elég garanciának, hogy a teljes királyi család részt vesz az eseményen. A meghívottak között egyébként több híresség is szerepel, például a hiányozhatatlan Beckham-házaspár, George Clooney és Robbie Williams.

A királyi ház amúgy engedélyt adott a pár nagyszabású házasságkötésére, akik csakúgy mint Harryék, a Windsori kastély kertjében található Szent György-kápolnában fogják kimondani a boldogító igent, és hasonló pompában vonulhatnak végig London utcáin, mint ahogy a herceg tette. Sőt, még a Windsori kastélyt is kölcsönadták nekik a vendégek fogadására. 

A nagyszabású esküvő egyébként sokaknál kiverte a biztosítékot. Hiszen szerintük, aki kilencedik az öröklési sorban, annak nincsenek hivatalos kötelezettségei, így egy drága esküvőt sem érdemel.

Annak sem örültek túlságosan, hogy a luxus esküvő nagyobb lesz, mint Harryé, akinek a házasságkötésekor még plusz székek nélkül is befértek a vendégek a kápolnába. 

Azért azt ne felejtsük el, hogy valóban nagy lesz a felhajtás, de az esküvő  a Daily Mail  számításai szerint jóval olcsóbb (2.7 millió font) lesz, mint Harryéké (34 millió fontot).  

Még sosem hallott Eugénia hercegnőről? 

Eugénia hercegnőről idehaza lehet nem sokan hallottak, a hercegnő finoman szólva is elég messze van a koronától. Ő a királynő harmadik gyermekének, András hercegnek a kisebbik lánya, tehát Vilmos és Harry elsőfokú unokatestvére.

A brit trónöröklési rendben viszont csak a 9. helyen áll, tehát szinte biztos, hogy nem lesz belőle királynő.

(Daily Mail)