Bár a királyi családban rengeteg szabálynak és tiltásnak kell megfelelni, kis kedvence mindenkinek lehet. Íme azok az állatok, akiket támogatnak vagy gondoznak.

II. Erzsébet királynő és a corgik

A királynőről gyerekkora óta tudni lehet, hogy nagy állatbarát. A kutyák kifejezetten közel állnak a szívéhez, azok közül is a corgik, ezt a fajtát évtizedeken keresztül tenyésztette is, így volt olyan, hogy egyszerre 8-10 kutyával élt együtt a királyi család. A négylábúaknak egyébként nagyon jó dolguk van II. Erzsébetnél: minden nap friss ételt főznek nekik, jellemzően marhát vagy csirkét, mélyhűtött ételt sosem kapnak. Sokszor esznek vadat is, régebben például Harry vagy Vilmos herceg lőtt nekik nyulat vagy fácánt.

A királynő februárban kapott két újabb kiskutyát, méghozzá a fiától, András yorki hercegtől. Az ebek akkor kerültek hozzá, amikor Fülöp herceg először kórházba került. Fergust a hírek szerint a királynő nagybátyja, Fergus Bowes-Lyon után nevezték el, aki 1915-ben, az első világháború alatt hunyt el, mindössze 26 évesen. Bár a Muick névre hallgató corgit és Fergust, a tacskó-corgi keveréket (dorgi) mindenki imádta, nem sokáig voltak a családdal: Fergus Fülöp herceg halála után nem sokkal elpusztult. András és lányai, hogy felvidítsák az uralkodót, egykori férje 100. születésnapján egy hat hetes corgikölyökkel lepték meg.

Harry herceg és a csirkék

Harry hercegről köztudott, hogy nagy állatvédő, ahogy a felesége, Meghan Markle is. A házaspárral készült Oprah Winfrey-interjúban arra is fény derült, hogy két örökbefogadott kutyájukon (Pula, a labrador és Guy, a beagle) kívül más mentett állatok is vannak a kaliforniai birtokukon, méghozzá csirkék. A herceg egy farmról hozta el őket, ahol kizsákmányoló gazdálkodás folyt. A tyúkólon a következő felirat olvasható: Archie's Chick Inn, azaz Archie csirkeszállója – írja a People. (Harry herceg és Meghan Markle első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án jött világra, az ő tiszteletére nevezték el így a tyúkok otthonát). 

Eugénia hercegnő jaguárjai

Eugénia hercegnő, II. Erzsébet angol királynő unokája két jaguárt fogadott örökbe még 2020-ban. A négylábúak nem a hercegnő otthonában, hanem az Egyesült Királyságban található The Big Cat Sanctuary nevű mentőparkban élnek, de így is Eugénia a fő pártfogójuk.

Vilmos herceg és Katalin hercegné új kedvence

A házaspár előző kutya, Lupo, akit nászajándékba kaptak a hercegné testvérétől, Jamestől, tavaly novemberben múlt ki. A „nulladik gyereküknek” becézett kedvenc ük elvesztése után a család sokáig nem akart új kutyát, ám végül a gyerekek kedvéért beadták a derekukat.

A cocker spániel szintén James Middleton kenneljéből érkezett, méghozzá Lupo testvére, Luna hozta világra. A négylábú a királyi pár vidéki otthonában, a norfolki Anmer Hallban él.