Tíz millió dollárra (ma: 3,2 milliárd forintra) és egy mesés hollywoodi karrierre mondott nemet Diana hercegnő. Legalábbis ezt állítja a brit királyi család egyik szakértője, Christopher Anderson, aki szerint Wales néhai hercegnője a halála előtt azon gondolkozott, hogy színésznői babérokra tör.

A filmszerepet nem más, mint az Oscar-díjas színész-filmrendező, Kevin Costner kínálta fel Dianának. Adott volt a lehetőség, hogy az ikonikus film, a Több mint testőr (The Bodyguard) folytatásában tűnjön fel, ám a hercegnő visszautasította az ajánlatot.

Christopher Anderson szakértő úgy véli, a hercegnőnek a fia, Vilmos cambridge-i herceg biztosan azt tanácsolta volna, hogy fogadja el a felkínált szerepet, hiszen abban az időszakban, amikor Károly walesi herceggel "háborúskodott", Vilmosra mindenben számíthatott – írja az Express című brit napilap.

Diana – a halála előtt nem sokkal – nemet mondott egy filmszerepre, amit Kevin Costner ajánlott fel neki. Costner nagyon is komolyan gondolta a dolgot, a Több mint testőr című film folytatásában szerette volna látni őt. A szerepért 10 millió dollárt kapott volna, és Diana komolyan fontolóra vette, hogy igent mond. Ám erre nem került sor; akik ismerik, tudják, hogy Diana úgy vélte, túl sok ez a számára. A forgatókönyv egyébként Diana halálának napján landolt Costner asztalán. Nagyon bizarr ez az egybeesés

– magyarázta a  Royally US című podcastműsorban Anderson. 

Kevin Costner pedig a  PeopleTV-nek korábban azt mondta:

Diana és a producerek alig várták, hogy belevághassanak ebbe a projektbe. A stúdió imádta az öltelet, hogy a Több mint testőr 2-ben Diana olyan szerepet töltsön be, mint az első részben Whitney Houston. Tisztán emlékszem, milyen édes volt a hangja a telefonban, és még arra is rákérdezett, hogy lesz-e csókjelenetünk. Tisztelettudóan mondta ezt, de ideges volt, mert az életét sok minden befolyásolta. Mondtam neki, hogy számolhat ilyesmivel, de mindent megoldunk 

– emlékezett vissza a hollywoodi színész.

A Több mint testőr című film az Express című lap riportja szerint a második legtöbb bevételt hozó film volt 1992-ben. Megközelítőleg 411 millió dollárt (ma: 132,8 milliárd forintot) hozott.