Bár a palotai dolgozók azt tanácsolták neki, hogy vegyen vissza a tempóból, II. Erzsébet királynőnek azonban esze ágában sincs lassítani. A 95 éves brit uralkodónő, aki immár 70 éve van trónon, kitúnő egészségnek örvend, amelyet az étrendjének is köszönhet. 

Darren McGrady, a korábbi királyi séf szerint a királynő majdnem minden nap ugyanazokhoz az ételekhez ragaszkodik. 

Mindenekelőtt: tea

Amint azt a legtöbben tudják, Erzsébet királynő nem tudja elképzelni mindennapjait Earl Gray tea nélkül. Kedvenc márkája az angol Twinnings, ami a világ egyik legismertebb teája. McGrady azt azonban nem árulta el, hogy Erzsébet ébredés után iszik-e egy csésze frissen főzött kávét.  

Reggeli

Az uralkodónő az egyszerűség híve, ha reggelizésről van szó. Napjait leginkább egy tányérka Special K pehellyel szereti kezdeni, amihez gyümölcsöt fogyaszt. Különleges alkalmakkor rántottát vagy füstölt lazacot eszik reggelire – írja a British Heritage nyomán a Vince.hu

Ebéd

Nem titok, hogy Erzsébet ebéd előtt szeret gin-t és Dubonnet koktélt inni. Ezt követően grillezett doveri nyelvhalat vagy csirkét eszik párolt zöldségekkel, például spenóttal és cukkinivel. 

Vacsora

Vacsora előtt, a délutáni teához csokis keksztortát majszol. De nem csak a csokoládés süteményeket eszi desszertként: őszibarackot és epret is szívesen falatozik. Vacsorája az ebédhez hasonlóan egyszerű és friss: kedvenc fogásai közé tartozik főtt hús (fácán vagy őzhús). Ehhez zöldséget eszik. Étkezés után egy pohár minőségi pezsgőt is elfogyaszt. 

Nem érzi magát öregnek

Már hetven éve van trónon, mégsem érzi magát idősnek II. Erzsébet királynő. Emiatt tavaly ősszel egy rangos kitüntetést is visszautasított. Úgy fogalmazott, túl fiatal érzi magát ahhoz, hogy átvegye az „Év öregének” járó díjat.

Őfelsége úgy véli, hogy mindenki annyi idős, mint amennyinek érzi magát, így a királynő nem hiszi, hogy megfelel a vonatkozó kritériumoknak ahhoz, hogy elfogadja a díjat. Reméli, hogy méltóbb címzettet találnak

– üzenték a palotától