A szélsőségesen macskamániások sosem fogják beismerni, de ezek az állatok igazából óriási szemétségekre képesek. Tagadólag rázza a fejét, miközben szórakozottan végigsimít Cirmikormi hátán? Akkor most bizonyítunk.

Melegítsünk be Shiny történetével: a rettentően gonosz állat egy egész szomszédságot tartott rettegésben. Gyerekeket kergetett, gyanútlan felnőtteket mart meg – és ha most azt gondolja, biztosan ők kezdték, akkor felhívjuk a figyelmét, hogy az állatot terápiára küldték, mert annyira kezelhetetlen.

Emberre támadó, besurranós cicaként nemcsak őt mutathattuk be: egy gyanútlan brit segédkönyvtárost. Helena Silver összevissza harapott egy ismeretlen származású állat, méghozzá az otthonában. Silver arra ébredt, hogy éktelenül zsivajog a saját macskája, mert egy másikkal verekszik, amely ki tudja, hogy jutott be a lakásba. Megpróbálta szétválasztani őket, ekkor a besurranó tizenegyszer harapott a kezébe. Bele is halhatott volna.

Ha már harapós macskáknál tartunk, emlékezzünk meg egy különösen aljas példányról: arról, amelyik a segítségére siető Nádai Anikót marta meg. Igen, megmarta, konkrétan átharapta a csuklóját, a seb pedig elfertőződött. Csak azért nem szidjuk tovább, mert az állat azóta kimúlt. És ne feledkezzünk meg arról a  hálátlan, magyar dögről sem, amely az őt mentő tűzoltóra támadt. Hát így segítsen macskának legközelebb.

A mardosós vonalról még beszámoltunk egy kattant macskáról: a Khat nevű állat egy szép napon megháborodott, és mindenkit megtámadott maga körül. Így a gazdája anyját, nővérét és öccsét sikerült kórházba juttatnia. 

Túszejtő rohadékok

Többször számoltunk be olyan macskákról, amelyek túszul ejtettek embereket. (Igaz, általában inkább röhögtünk rajtuk, mert aki olyan buta, hogy egy macska túszul tudja ejteni, az meg is érdemli, hogy örökre a hálószobájában ragadjon.) Először tavaly márciusban ismertettük Lux történetét: a nagydarab állat farkát meghúzta gazdái gyereke, ettől a macska megbolondult, és nem engedte ki őket a hálószobából. A család feje a 911-es segélyhívón kért mentést, bizonyára azóta is büszke rá. Lux végül menhelyre került.

Nem sokkal később aztán egy Kush nevű állatról írhattuk meg, hogy túszul ejtette a gazdáit, akik, követve elődeik példáját, a hálószobában kerestek menedéket. A krízis kiváltó oka: a macska farkára ráléptek. Ezúton is gratulálunk minden érintettnek.

Ezek a rohadékok viszont nem csak embereket, hanem állatokat is szoktak terrorizálni. Gondoljanak a közelmúltból a Maklári Kutyabüntetőre, amely belecsalta egy kútba a szegény házőrzőt, úgy, hogy mentőcsoportnak kellett kiszednie onnan. És mit mondjunk arra az aljas, norvég lényre, amely árvává tett két mókuscsecsemőt?

 

Borzalom, nem? Ehhez képest semmi, hogy ez a bristoli állat, besurranó tolvajként, az összes szomszédtól lopkod mindenfélét, az edényfogó kesztyűtől a kolbászig. (Fotót itt láthat a kleptomán macskáról.) Taylor Swift macskája annyival tisztességesebb, hogy csak az ő ruhájával került közvetlen kontaktusba – rá is támadt.

Aljas mind

A rejtélyes állatra, amely húsz évig tartott rettegésben egy békés brit közösséget, na arra emlékeznek? Persze, hogy végül kiderült: egy macskáról van szó. Majdnem 34 millió forintnyi összeget költöttek rá, mire kiderült.

Végül egy macska-közösségről is be kell számolnunk – az egyszerűség kedvéért egy főnek számoljuk őket –, amely az irigylésreméltó életvitelével késztet kéz-ökölbeszorításra: a tehetős emberek cicái pénzzel, ékszerekkel, egyéb földi javakkal fotózkodnak, majd képeik felkerülnek egy tematikus oldalra. Szemetek.

Akinek ez nem elég, az tovább hőzönghet azon, hogy a macskák minden cuki dolgot megölnek, és még a simogatást sem szeretik. Mondjuk ezek után simogassa őket az, akit két anya szült.