Update

A Magyar Nemzet azt írja, két hatósági eljárás indult az adás miatt, mivel a műsor nemcsak a TV2-n, de a brit joghatóság alá tartozó Super TV2-n is fut. Utóbbi miatt az Európai Uniót is bevonja az eljárásba a Médiatanács. Az előírások szerint az eljárás ügyintézési határideje negyven nap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. 

Az Éden Hotel múlt pénteki adásában Gábor, Nóri játékostársa erőszakosan viselkedett a lánnyal, ami akkora felháborodást váltott ki, hogy a TV2 hétfőn belső vizsgálatot indított. Ennek eredménye egyelőre ismeretlen, de a nyilvánvaló hogy a csatorna érez felelősséget a történtek miatt – viszont a belső vizsgálat lezárultáig nem közölnek hivatalos állásfoglalást.

A nézők viszont azt tapasztalhatták, hogy a pénteki adás végén sugárzott előzetesben Nóri még sírva mondja más játékosoknak, hogy Gábor megzsarolta azzal, kiejti, ha nem fekszik le vele, ez a jelenet hétfőn mégsem került adásba. 

Kérdésünkre, hogy miért vágták újra az Éden Hotel adását, vagy adásait Koltay Tamás, a csatorna szóvivője elmondta: „tegnap azonnali hatállyal felülvizsgáltuk a szerkesztési folyamatokat: nem takargatunk semmit, de arra törekszünk, hogy kiszerkesszünk mindent, aminek köze van az említett jelenethez. A cselekmény folytonossága miatt van, amit így is kénytelenek vagyunk benne hagyni. Egyetlen olyan jelenet maradt adásban, amelyben szó esik Nóri és Gábor között lezajlottakról, ez is csak azért maradhatott képernyőn, mert más szereplőkkel kapcsolatosan, az elkövetkező adásokra vonatkozó fontos dramaturgiai szálat indít el. E nélkül a nézők nem értenék az Éden Hotel további alakulását.” A kivágást ugyan nem indokolják, de a létét elismerték. 

Még azt sem tudni, hogy a csatorna minek minősíti a történteket – korábban azt mondták, hogy nem történt erőszak, kérdésünkre pedig megismételték a korábbi nyilatkozatot, amely szerint „a pénteken adásba került képsorok közlése nemcsak a televíziónézők, hanem az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott,  a szóban forgó jelenet és a kapcsolódó kommentár adásba engedésével a csatorna hibát követett el. Ezért indítottunk belső vizsgálatot. Ahhoz, hogy alaposan megvizsgálhassuk a körülményeket, időre van szükség”.

További kérdéseket is feltettünk (például, hogy jelezte-e Nóri a műsor készítőinek, hogy a játékostársa erőszakosan viselkedik vele, mi történt ezután, mikor léptek volna közbe a műsor készítői, hányan figyelték a történteket stb.), ám ezekre valószínűleg csak a vizsgálat lezárultával kapunk választ. Küldtünk kérdéseket Nórinak és Gábornak, a jelenet szereplőinek is, amint válaszolnak, közölni fogjuk.