A Barátok közt producere, Rozgonyi Ádám azt nyilatkozta a Blikknek, hogy nem készülnek vészforgatókönyvvel Bartha Zsolt szerepére. Rékasi Károly a produkció nyári szünetében balesetezett, szeptemberben kezdődnek a forgatások. 

„Dramaturgiailag úgy alakult, hogy pont a sajnálatos baleset előtt, annak napján kezdődött meg Bartha Zsoltnak és így Rékasi Károlynak is a nyári szünet. Mivel a történet szerint csak ősszel, pár hónap múlva tervezünk vele forgatást, így nem készülünk semmilyen vészforgatókönyvvel. Bízunk benne, mi több, biztosak vagyunk abban, hogy addigra az egészségi állapota lehetővé teszi majd a forgatásokon való részvételét. Tehát részünkről semmilyen nyomás nincs rajta, most az a legfontosabb, hogy a felgyógyulására tudjon koncentrálni, mi pedig szurkolunk neki" – mondta a lapnak Rozgonyi Ádám, a Barátok közt producere. 

Rékasi Károly a motorbalesete után már megtette az első lépéseit, gyógytornával gyógyul. A színész öt métert repülhetett a motorjáról, a balesetnek nincs gyanúsítottja.