eredetileg

A kérdéses beszélgetést itt tekintheti meg.

Vajna Tímea és Andy Vajna elmentek Ábel Anita beszélgetős műsorába (A nő háromszor, ATV), ahol a kormánybiztosnét úgy vezették fel:

alaposan kipróbálta az élet,

de már kezd visszajönni az önbizalma. Maga a beszélgetés közel sem volt ennyire belemenős, mondjuk nem is látszott rajta ez a szándék. Úgyhogy most a lényeget fogjuk kivonatolni.

A Vajna-házaspár saját bevallása szerint  a lehető legkevesebbszer próbál szerepelni a médiában – ezen persze lehet röhögni, de inkább gondolják végig, milyen bizarr ez így kimondva. A kormánybiztos-producer szerint mindig van valami, amit az újságok kitalálnak, ezt „a Timi” egy ideig rosszul viselte, de most már hozzászokott, és tudja, hogy nem fontos. Őt magát pedig alapvetően nem érdekli, miket írnak róla.

Mindezzel mondjuk csak az a baj, hogy Andy Vajna, azon felül, hogy producer, és egy ismert magyar nő férje, történetesen kormánybiztos, akiről nemcsak a bulvárlapok szokták megírni, hogy milyen csinin pucsít bikiniben (nem szokott), hanem például az Index azt, hogy szabályszegőn közlekekedett Habony Árpáddal, hogy gyakorlatilag átláthatatlan a céghálója, hogy bár végül nem kötötték koncesszióhoz az online sportfogadást, de nyugi, az online kaszinókon azért megintcsak ő fog keresni, és bár egyelőre nem tisztázott, hogyan száll be a rádióbizniszbe, de egészen valószínű, hogy rámegy a TV2-re

Ehelyett inkább azon heherészik, hogy ha már az újságoknak ennyire megéri vele foglalkozniuk, „jobb lenne, ha százalékot adnának belőle” (is).  Viszont elmondása szerint, ha az utcán sétál, akkor mindenki fotózkodni, kezet fogni akar vele, és autogramot kérnek. „Lehet, Andy, te híresebb lettél, mióta a Timi veled van” – hangzik a felvetés, nevetés.

Foglalkozzunk inkább a feleségével, akiről saját bevallása szerint nehezen hiszik és fogadják el, hogy önállóan akar boldogulni, és 

nyilvánvalóan nekem is van saját akaratom, saját céljaim. Szerencsére a férjem mindenben támogat,

– mondja erről. A problémakör egészen bonyolult, és ha kínosan ügyelünk arra, nehogy belemagyarázzunk valamit a szavaiba, akkor is nehéz nem kiemelni az azokból áradó visszásságot. Egyfelől milyen önállóság, és saját lábunkon állás az, amely támogatáson alapul, másrészt meg bármelyik másik házaspárnál ki kérné számon, hogy az egyik fél támogatja a másikat?

A saját lábon megállás, mint bizonyára tudják, a szépségverseny-és gyémántbizniszt takarja. Elmondása szerint Vajnáné tanácsokat kér a férjétől, és használja a kapcsolatrendszerét – próbál „pénzt keresni, és a magyar embereknek valami jót behozni”, ami alatt például a Las Vegasban látott show-t érti.

A nyaralásait sem rosszindulatból dokumentálja, hanem mert vannak, akik kifejezetten kérik, hadd tekintsenek be az életébe.

Ezek után csak rákérdeztek arra, hogy hogyan zajlanak a mindennapjaik (Ábel Anitán kívül Lorán Lenke és Endrei Judit a műsor kérdezői), ekkor kiderült, hogy igazából a férj sokkal pörgősebb, mint a nej, este nyolckor ér haza a munkából és „állandóan mehetnékje van, étterembe, buliba”. (Erről L. L.: „nem tud sztoppot csinálni”.) Kicsit kellemetlen érzéseink vannak attól, ha vagy egy percig azt halljuk bizonygatni, hogy a kormánybiztos úr testes és idős, de azért nagyon pörög.

Azért eljő a beszélgetés feloldozása is, amelyből kiderül, hogy „tiszteljük és szeretjük egymást, nincs konflikus köztünk”, majd lesz gyerekük, ha Vajnáné akar, „nagyon harmonikusak együtt”, és szükségük volt egymásra. Merthogy Andy Vajna szeret megmenteni embereket, a mostani fiatalemberek viszont nem igazán százasak („tisztelet a kivételnek”), bár erről már tudtunk, és Vajnáné még nem tartja magát elég érettnek, tanulni akar, és ezt szerencsére megteheti ebben a kapcsolatban.

Ebből a negyedórából főleg az derült ki, hogy Vajnáék jól élnek, jól megvannak, és igazából tojnak arra, ki mit gondol róluk. Ez csak egyikük esetében nem gáz. Azt viszont sajnos nem tudtuk meg, Andy Vajna egyáltalán meg szokta-e köszörülni a torkát.