Ez az, aminek látszik

Hetilapszemle. Itt van még.

Story

Címlapon Majka és családja, amely éppen bővül: Dundika (borítóképünkön) gyereket vár, ami örömteli, mert már nagyon régóta szerették volna bővíteni a családjukat. A cikkből kiderül, hogy Majka pendrive-nak nézte a terhességi tesztet, és Dundikát nagyon megviseli a várandósság. Az első gyereküknek meg egészen cuki zsiványfeje van.

Ugyancsak a címlapon Gesztesi Károly, aki a múlt heti mélyenszántás óta már össze is omlott, gyógykezelésre megy, és nem biztos, hogy valaha színpadra áll még. A háromoldalas összeállításban a színész nem szólal meg, ami nem csoda, mert már a bevezető is azzal kezdődik: „igazi vészhelyzet! Már az élete forog kockán!”. Ez kulminál három oldalnyi sugalmazásban, összefoglaljuk: a szerző szerint Gesztesi Károly alkoholista, és bezzeg ha Liptai Claudia nem hagyja el, akkor most rendes ember lenne.

Fél oldalon keresztül értesülhetünk Gesztesi utóbbi években jelentkezett testi panaszairól, de amennyiben önök sem háziorvosok, talán lapozzunk, ha elolvastuk a cikk utolsó két mondatát:

Most azonban nem lassítani kellene, hanem megkapaszkodni a lejtőn. Különben ez a kalandos, vérbő komédiának induló élet rövidesen tragédiával végződhet.

A címlapról még: Lagzi Lajcsinak „a családja is börtönben él”, mindez egy olyan képpel illusztrálják, amelyen a feleségével és a gyerekeivel ácsorog meghitten. „Atyaisten, mit követhettek el a gyerekei?! És nem az volt, hogy a feleségét kiengedték az előzetesből?!” – robbanhat ki a kérdés joggal mindannyiunkból. A 48. oldalon már ki is derül, mire célzott a szerző: 

Lajcsi már évek óta börtönben élt – igaz, azt még önként vállalta: birtokát háromméteres fallal vette körül, családját rejtegette, nem járt vásárolni, nem járt moziba.

Amitől nyilván önök is anyázásba kezdenek, de továbbolvasva azért kiderül, hogy Galambos nem engedte sehová a gyerekeit, ami annak fényében nem annyira csodálnivaló, hogy olyan emberekkel barátkozott, mint a csalással-közokirathamisítással gyanúsított Welsz Tamás, legalább egy fiatalkorú prosti kedvelője, aki azóta rejtélyes körülmények között halt meg. Hát mi sem ugrálnánk annyira.

Egyéb: Iszak Eszter hamarosan összeköltözik a vőlegényével, Péter Sramek fél a sötétben, Bereczki Zoltán pedig azzal dug, akivel akar.

Hot!

Ezzel a címlappal nem vagyok hajlandó foglalkozni: a vezető anyag arról szól, milyen dagadt valaki, a másikban régi idézetekkel bizonyítják valakiről, hogy magának köszönheti a boldogtalanságát. 

A Lagzi Lajcsi hányattatásairól szóló cikk nagyjából ugyanilyen, de abból kénytelenek vagyunk idézni:

Nem tudom, mi igaz ebből a történetből, de ha valóban kiderül Lajcsi felelőssége, akkor sem szabad a feleségét, Boglárkát okolni. Egy asszonynak ugyanis az a dolga, hogy ha az ura butaságot akar csinálni, lebeszélje róla, azonban Lajos nem olyan, akit csak úgy irányítani lehetne, ezt itt mifelénk mindenki tudja – állította egy néni.

Szorcsik H. Viktória élete nagyon nehéz: először a gyerekei miatt küzdött az exével, most meg kiderült, hogy illegálisan vitték be az áramot abba a házba, amelyből nemrég költözött el, és most a gyereke apja, annak testvére, és az élettársa élnek ott. Szorcsik gyerekének apja nem fizette be a számlákat, úgyhogy rengeteg hátralék van, és várhatóan milliós büntetés is.

Kitűnő ötletek rovat: Cseke Katinka lehet, hogy szakmát vált, és régész másoddiplomát szerez. Megdöbbentő idézetek rovat: „a szteroidtól nőtt meg a nyakam és a mellem” – vallja Pásztor Erzsi. Hogy mikor, az nem derült ki. Rejtélyek rovat: a Jóban rosszban egyik szereplője, Jánosi Dávid „ismét apa lesz”, ezek szerint egyszer már az volt, de elmúlt.

Egyebek: Till Attila hialuronsavas arcfeltöltéssel formáltatja ennen vonásait, Rékasi Károly fűszernövényeket nevelget, Fenyő Iván életébe „a dzsúdó, mint egy gyógyír, harcművészetként is, szellemiségként is visszatért”. A szemközti oldalon dr. Csisztu Zsuzsa férje, dr. Ketskés Norbert ad tájékoztatást arról, mi történik dr. Lágyéksérvműtét után.

Best

Ez nem érkezett meg a szerkesztőségbe (pénteken szokott), úgyhogy helyette

Kiskegyed

Keresztes Ildikóra rátalált a szerelem! De nem mutatja be a nyilvánosságnak, mert „ő nem egy bazári majom”.

Vajna Tímeát „a régi barátai már féltik is a rengeteg új »havertől«, akik megpóbálnak majd Timi közelébe férkőzni és általa előnyökhöz jutni.  »Timi nagyon jóindulatú lány, és nincs felvértezve a kétszínűséggel szemben« – mondta lapunknak egyikük”.

Ha ezen eleget nevettek, akkor közölnünk kell, hogy a lap arról is ír: Mona Lisának valószínűleg magas volt a koleszterinszintje.