Charlie Sheen élete ötven éve alatt nagyjából mindent megvalósított abból, amit a HIV-fertőzéssel foglalkozók általában úgy hívnak, hogy rizikóviselkedés. Mivel a betegséget elég sok módon el lehet kapni, ezen a gyűjtőnéven foglalják össze azokat a viselkedésmintákat, amik valószínűbbé teszik, hogy valaki elkapja a betegséget.

Ezek közé olyan dolgok tartoznak, mint az intravénás kábítószerhasználat, a szexuális partnerek gyakori cseréje, a szex prostituáltakkal.

Természetesen ezek nem okoznak fertőzést, csupán megnövelik annak esélyét,

és úgy néz ki, Charlie Sheen az évek alatt mindent megtett azért, hogy ezeket az esélyeket alaposan megnövelje. Intravénás droghasználatról nem tudunk az esetében, de igazából ez is simán elképzelhető.

Összeszedtük Sheen életéből azokat a momentumokat, amik ahhoz vezethettek, hogy elkapja a fertőzést, viszont még a cikk elején fontos leszögezni, hogy ma a HIV már egyáltalán nem azt jelenti, mint néhány évvel ezelőtt. A világ fejlettebb részein a HIV kezelése annyira sikeres lett, hogy elég ritkán lesz belőle a sokkal súlyosabb és veszélyesebb AIDS. Ma már inkább krónikus betegségként tartják számon, mint halálosként. Különösen olyan gazdag emberek esetében, mint mondjuk Charlie Sheen, aki ki tudja fizetni a legdrágább, célzott gyógyszereket.

19-re lapot húz?

Persze ahhoz, hogy a betegséget kordában tudják tartani, kell a páciens is, mert a gyógyszeres kezelésen túl megfelelő életmódot kell folytatni hozzá, oda kell figyelni arra, hogy mit eszik az ember, és jó állapotban kell tartani az immunrendszert.

A pletykák szerint Sheennél legalább két éve diagnosztizálták a betegséget. Ez magyarázatot is adhat arra részben, hogy miért tűnhetett el egy időre a címlapokról. Viszont úgy néz ki, hogy az életmódján nem változtatott komolyabban.

A legutóbbi balhéja nagyjából egy évvel ezelőtt volt, amikor bekokainozva, és állítólag más drogok hatása alatt kést rántott a fogorvosára egy vizsgálat közben.

Néhány hónappal korábban arról készült egy videó, ahogy talajrészegen barátkozik a Los Angeles-i éjszakában egy rajongójával.

A színész neve azóta egyenlő véglegesen az önpusztítással és a dekadenciával, amióta kitették a Két pasi, meg egy kicsi című sorozatból, mert gyakorlatilag kiderült, hogy nem jól játssza a teljesen elmebeteg karaktert, hanem tulajdonképpen önmagát adja egy piáló, drogozó, állandóan nőügyekbe keveredő figura bőrében

Tényleg, gyakorlatilag az egész karrierje úgy indult, hogy az első komolyabb filmsikere, az 1986-os A szakasz után a 80-as évek végén már elvonón volt, és ez a dolog azóta sem változott sokat, maximum annyit, hogy egyre több az elvonó és a balhé, és egyre kevesebb a film.

Karriert épített arra, hogy ő Hollywood legbalhésabb figurája, a 2011-es, eddig leglátványosabb balhéja, a Két pasi meg egy kicsiből való kirúgás óta pedig tényleg semmi mást sem csinál, csak meredek nyilatkozatokat tesz. Például pornósokkal és prostikkal él együtt, akiket szíve szerint feleségül venne.

Nincs nyoma a változásnak

Sheen a 90-es évek elején még azt mondta, amikor kijött az első elvonójáról, hogy igyekszik megváltozni, részt vesz ilyen-olyan programokon, hogy segítsenek neki végleg lejönni a piáról és a drogokról.

Öt évvel később előkerült a neve Heidi Fleiss, egy hollywoodi mádám tárgyalásán. Kiderült, hogy Sheen rendszeres látogatója a mádám prostihálózatának. Egy évvel később őrizetbe veszik az akkori barátnője, Brittany Ashland megveréséért. A korábbi barátnőjével, menyasszonyával, Kelly Prestonnal azért szakítottak 1990-ben, mert Sheen állítólag véletlenül meglőtte. Erről a sztoriról azóta sem tudni sokat, Sheen állítja, hogy nem ő lőtte karon Prestont.

Két évvel később Sheen megint rehabra ment az apja, Martin Sheen javaslatára. Egy év alatt ráadásul kétszer is, gyakorlatilag semmi haszna az ilyen kezeléseknek. Ez a sor a mai napig így folytatódik. Kis szünet, nőverés, drogos balhé, rehab, kis szünet.

A csúcspont 2010 végén volt, amikor Sheent letartóztatták akkori felesége, Brooke Mueller megveréséért, preventív jelleggel elvonóra ment, de még ugyanabban az évben

meztelenül találtak rá teljesen készen egy hotelszobában,

majd 2011 januárjában kórházba szállították otthonából, ahol állítólag előtte napokon keresztül drogozott és dugott mindenféle prostikkal és pornósokkal.

Négy évvel ezelőttre eljutott odáig az őrületben, hogy azt mondta, többé nem is megy elvonóra, mert teljesen hatástalan minden terápia. „[Az Anonim Alkoholisták programját] átlagembereknek írták, olyanoknak, akik nem különlegesek, akiknek nincs tigrisvérük, tudod, Adonisz DNS-ük” – mondta Sheen egy hónappal azelőtt, hogy kirúgták a Két pasi, meg egy kicsiből.

Egészen tavaly októberig, amikor a fent említett orvosverős incidens történt, Sheen megint a csendes időszakát élte.

Sokan tudhattak róla

Az életét alkotó körforgásban nem meglepő a mostani bejelentése, de annyiban mindenképpen különleges, hogy Sheen nem az a bejelentős típus, az eddigi történések alapján nem szokta tudatosan felépíteni azt az időszakot, amikor éppen valamilyen botrányos dologgal a hírekben szerepel.

Ahhoz, hogy a HIV-fertőzése ne legyen sokkal veszélyesebb annál, mint ami, ahhoz az kellene, hogy Sheen változtasson az életén, de ennek egyelőre nem látni a nyomait.

A Daily Mail arról ír, hogy Sheen továbbra is durva partikat tart otthon, ami azt jelenti, hogy alkalmanként 30-50 ezer dollárt (8-15 milió forint) fizet különféle férfi és női pornósoknak, hogy nála bulizzanak, nem állt le a drogokkal sem. Egy nyilatkozó szerint Sheen valóban nincs a legjobb bőrben az elmúlt fél évben, de hogy ezt a HIV okozza-e, vagy az, hogy cracket szív a bulikban, azt már nehéz megmondani.

Mindenesetre jó sokan tudhattak arról, hogy Sheen HIV-fertőzött. A bulijaiba érkező embereknek állítólag le kellett tenniük a mobiljaikat az ajtóban, nyilatkozatokat kellett aláírniuk arról, hogy semmi sem szivároghat ki a házból, a garázsban biztonsági emberei voltak, akik mindenkit átvizsgáltak, aki a házba ment. A beszámolók szerint elképesztően paranoiás, és állítólag sok embernek sokat fizetett azért, hogy tartsák a szájukat az állapotáról.

Charlie Sheen volt feleségei, Brooke Mueller és Denise Richards is állítólag mindketten tudtak arról, hogy a színész fertőzött.

Denise Richards azt mondta, a közös gyerekeik nem kapták el a betegséget, így szinte biztos, hogy a színész a 2006-os válásuk után lett valamikor fertőzött. A második felesége, Brooke Mueller sem nyilatkozott arról, hogy ő vagy a közös gyerekeik HIV-fertőzöttek lennének. Viszont a Mirrornak azt mondta, teljesen összeomlott, amikor évekkel ezelőtt megtudta, hogy a színész HIV-pozitív.

Sheen még akár perekre is számíthat, ugyanis bűncselekménynek számít valakit tudatosan kitenni a fertőzés kockázatának.