Miután kijött a hír, hogy egy híres hollywoodi színész HIV-fertőzött, borítékolható volt, hogy nem kell sokáig várni a névre. A külföldi sajtó ideig-óráig megőrizte Charlie Sheen anonimitását,

de néhány forrás már ekkor Sheent emlegette.

A színész keddig hivatalosan nem erősítette meg, hogy ő a titokzatos HIV-pozitív (nem AIDS-es!!!), de a TMZ kiszivárogtatta, Sheen miről is ad interjút a Today Show-nak. Természetesen nem Charlie Sheen a történelem első híres HIV-fertőzöttje. Összeszedtük a leghíresebb  HIV-, illetve AIDS-betegek névsorát. 

Rock Hudson (1925-1985)

Az 50-es és 60-as évek egyik legnépszerűbb színésze 1985-ben jelentette be, hogy AIDS-es, 3 hónappal később, 61 éves korában halt meg közvetve az AIDS-től. A téma kapcsán fontos kiemelni, hogy nincs olyan, hogy valaki AIDS-ben hal meg, csupán a HIV által okozott immunkárosodás, és annak következményei (fertőzés, tumor) okozzák a beteg halálát. Az AIDS a HIV-fertőzés utolsó stádiuma. 

John Holmes (1944-1988)

Holmes a 70-es évek ikonikus pornósa volt, úgy 2500 filmben szerepelt. 1986-ban derült ki, hogy fertőzött, két évvel később vastagbélrákban halt meg, ami a AIDS miatt alakult ki. John Holmes 44 éves volt. 

Steve Rubell (1943-1989)

Akinek nem ismerős Steve Rubell neve, ő volt New York talán leghíresebb klubjának, a Studio 54-nek az egyik alapítója. Itt gyűlt össze a 70-es évek művészeti elitje, Andy Warholt, Freddie Mercuryt, Salvador Dalit, Mick Jaggert és még számos nagy nevet beleértve. Rubell szintén fiatalon, 46 évesen halt meg, 4 évvel azután, hogy bejelentette, hogy AIDS-es. 

Freddie Mercury (1946-1991)

Talán Mercury esete a legismertebb. Az énekesről 1986-tól lehetett sejteni, hogy fertőzött, sokáig tagadta az állapotát, hivatalos közleményt csak napokkal a halála előtt, 1991. november 22-én adott ki. 

Mivel az elmúlt két évben annyiféle találgatást olvastam a lapokban, szeretném bejelenteni, hogy a vizsgálatok HIV-pozitívnak mutattak és AIDS-ben szenvedek. Úgy tartottam helyesnek, hogy nem hozom nyilvánosságra a dolgot, azok érdekében, akik a környezetemben élnek. De eljött az idő, hogy barátaim és rajongóim megtudják az igazat, és remélem, mindenki csatlakozik hozzám, orvosaimhoz és mindazokhoz, akik szerte a világon küzdenek a szörnyű kór ellen.

Freddie Mercury november 24-ben halt meg. 

Anthony Perkins (1932-1992)

A Psycho főszereplője szintén sokáig titkolta, hogy fertőzött. Tüdőgyulladásban halt meg 60 évesen, amit az AIDS miatt kapott el. 

Eazy-E (1963-1995)

A rapper asztmája miatt került kórházba, ekkor diagnosztizáltak nála AIDS-et. A fertőzés szövődményei okozták a halálát 32 évesen. 

Magic Johnson

A kosaras a Los Angeles Lakers csapatánál játszott 13 szezonon keresztül. 1991-ben egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy HIV-pozitív, bejelentette a visszavonulását, ám 1996-ban még pályára lépett. Alapítványt hozott létre a HIV elleni küzdelem segítésére. Gyógyszeres kezelést kap, így nem lépett az AIDS stádiumába. 

Danny Pintauro

A Ki a főnök? gyerekszínésze szeptember végén Oprah Winfrey-nél jelentette be, hogy 2003 óta tudja, hogy HIV-pozitív.