Bár a jelenség – vagyis az, hogy egyetemista lányok (de akár fiúk is)  prostitúcióval keresik meg tanulmányaik költségeit  távolról sem új keletű (a pénzért randizás egészen érdekes vadhajtásokat is eredményezett az utóbbi években, mint például a Carrot Dating vagy az Established Men), azért mindenképpen elszomorító az a világméretű tendencia, amire a Salon cikke hívja fel a figyelmet. 

A MyGirlFund nyilván nem az egyetlen oldal, ahogy a fiatal lányok kínálják online szolgáltatásaikat, ám a tény, hogy csak ezen az oldalon több mint 10 000 lánnyal lehet csetelni, igen beszédes.

Pont annyira, mint a felsőfokú tanulmányokat folytató tagok, akiknek intelligenciáját és verbális képességeit nagy előnyeként emeli ki a MyGirlFund főnöke a Fusion cikkében.

Brian (csak ennyit lehet róla tudni) szerint az egyetemisták sokkal jobban teljesítenek, ugyanis a cél, hogy minél tovább tartsák életben a fizetős beszélgetést. (A lányok persze videókat is küldenek klienseiknek, vagy élőben adnak műsort, ahogy adódik, de a pénz időegységre pörög.)

Az egyik lány,  a 22 éves georgiai Valerie azt mondja, amiatt sem aggódik sokat, hogy ez a meló milyen problémákat okozhat számára az iskolájában, vagy későbbi életében. Mivel szülei nem tudják támogatni, és előző mellékállásaiból képtelen volt fizetni a tanulmányait és eltartani magát, számára ez a lehetőség  kihagyhatatlan volt.

„Már előtte is dolgoztam egy szexshop eladójaként, és többször megfordult a fejemben, hogy bevállalok valami hasonló szexmunkát. Ellenkezik-e ez az iskolai szabályokkal? Nyilván. De őszintén szólva nem érdekel" – nyilatkozta, ám azért hozzátette, hogy vannak bizonyos óvintézkedések, amikkel talán elkerülhetik a lebukást. Például bárkit letilthatnak, sőt nem csak személyeket, hanem egész államokat is. 

És az előnyök? Ezen az oldalon például a regisztráció nem túl költséges, a lányok maguk irányítják, hogy mit és hogyan hajlandók megtenni, bár a nagy konkurencia miatt ezek a határok gyorsan tágulnak. A videók és élő műsorok árát saját maguk határozzák meg, akkor dolgoznak, amikor akarnak, és ha valamire nemet mondanak, nem jár érte pénzlevonás.

Attól persze ez még pont az az egész, aminek látszik.