Előállították és egymillió dolláros óvadékot szabtak ki  Bill Cosbyra szerdán.  Az óvadék 10%-ának befizetése után szabadon távozhatott. A komikust több tucat nő is szexuális bántalmazással vádolja, most egy 2004 januári esettel vádolták meg. 

Cosbyt a vád ismertetése után a cheltenhami rendőrség rabosította. A rendőrőrs előtt egy kisebb tömeg tüntetett ellene, azt skandálták, hogy a férfi egy szörnyeteg és szégyellje magát. Az előzetes meghallgatása január 14-én lesz.

Andrea Constand a munkája során ismerkedett meg Cosbyval, mentora és barátja lett. A nő egyébként Cosby volt iskolája, a Temple Egyetem korárlabda csapata mellett dolgozott. Egy este felhívta magához a férfi és tablettákat vetetett be vele, majd bort adott neki. Akkor bántalmazta, mikor a nő a gyógyszerek hatása miatt már nem tudott mozogni. Az ügyet ismertető Kevin Steele ügyész szerint a vád erős lábakon áll, a bizonyítékaik szilárdak a vakságával próbálkozó Cosby ellen, ráadásul meggyőzhetik a bírót arról, hogy több olyan nőt is meghallgassanak, akik hasonló erőszakkal vádolják Cosbyt.

A védőügyvédek természetesen már a botrány legelejétől kezdve visszautasítják a vádakat és nevetségesnek tartják az egészet. Úgy tudni, hogy Cosby néhány évvel ezelőtt sajnálatát fejezte ki a Constandnak és édesanyjának, valamint nagyobb összeget is ajánlott nekik, kérdés miért tenne ilyet az, akit hamisan vádolnak. 

Nemrég a  New York Magazin címlapján 35 olyan nő szerepelt, akik mindannyian arról számoltak be, hogy a komikus szexuálisan bántalmazta őket, összesen közel 50 nő jelezte, hogy Bill Cosby őket is megerőszakolta és szexuálisan bántalmazta.