Két fontos cikk jelent meg a napokban, amelyekből sok minden kiderül arról, milyen lesz az új X-akták. Az egyik a GQ interjúja Gillian Andersonnel, amelyben többek közt arról beszélt, hogy a hat epizód, amellyel folytatják a sorozat történetét, egyelőre nem több minisorozatnál, de ha minden jól alakul, simán benne van, hogy forgatnak még epizódokat. Alighanem az új részek fogadtatásától függ a sorozat léte. (Korábban azt említette más interjúkban, hogy elég sok mindent forgat, ezért örül annak, hogy ez csak egy minisorozat lesz, és nem hosszú hónapokra köti le a forgatás - ha bejön a közönségnek, bizonyára szívesen vágja sutba a többi munkáját.) 

Igazából nem is ő szorgalmazta annyira a folytatást, mint inkább David „Mulder” Duchovny. 

David már a kezdetektől nagyon lelkes, azt hiszem, részben neki köszönhető, hogy egyáltalán megvalósul. Az első pillanattól benne van. [...] Nekem kellett egy kis győzködés. [...] Úgy gondoltam, tévéztem már eleget, és úgyis leköt néhány másik sorozat. Sokkal fontosabb volt, hogy egyensúlyban legyek. És amikor régen forgattuk a sorozatot, ez huszonnégyet jelentett [annak idején volt, hogy ennyi részből állt egy-egy X-akták évad!], úgyhogy maga a tény, hogy a Foxot kevesebb is érdekelné, sokat nyomott a latban. [...] Amint úgy tűnt, hogy ez lehetséges, egyre jobban izgatott a dolog, és az, hogy milyen cool lenne megint részt venni benne.
 

Nem tagadja, megvannak a veszélyei annak is, hogy már senkit sem érdekel a dolog, vagy rosszul valósítják meg a folytatást, és unalmas lesz – de szerinte ez mindenre igaz. Ő maga sem nézi vissza a régi epizódokat. És hogy mi lesz az újdonság?

A mobiljaink beleférnek a zsebünkbe, és a zseblámpáink is tényleg beleférnek a zsebünkbe – nem fogunk elővenni olyasmit a zsebeinkből, amik bele sem fértek volna. [...]  Nem lesznek válltömések semmilyen módon, alakban vagy formában.

Egy kicsit már hiányzik is.

Anderson mindezeken felül beszámolt arról is, hogy pontosan tudja, mennyire érdekli világot, hogy közte és David Duchovny között van-e szerelmi kapcsolat. És nem kommentálta semmivel.

Arról, hogy miért játszik sokszor rendőrféléket, azt mondta, „azt hiszem, olyannak tűnök, aki tudja, miről beszél. Csak rám néznek, és máris hisznek, vagy engedelmeskednek nekem. Úgy nézek ki, mint akinek lehet engedelmeskedni”. Viszont saját bevallása szerint rossz rendőr lenne, mert rossz az emlékezőtehetsége, és ráadásul furcsa dolgok maradnak meg a fejében – nem a hasznos információk. 

Oké, mi van még?

A másik fontos cikkel az Entertainment Weekly jött ki. Ez pontokba szedte, mit tudtak meg a sorozat kreátorától, Chris Cartertől. Ha azt szeretné, hogy minden váratlanul érje, akkor ne olvasson tovább!

Szóval a legfontosabb, hogy Mulder és Scully nincsenek együtt. Igen, legutóbb, a filmben együtt voltak. Igen, ez nekünk is fáj. De lesznek visszatekintések, amelyek felvetik a kérdést, hogy mi lenne, ha....

Ha még emlékeznek, Mulderék három barátja, a Lone Gunman a sorozatban sajnálatos módon meghalnak. A sorozatban ők is előkerülnek majd, erre az ötödik részig kell várni, amelyben Mulder egyik ismeretlen oldalával is szembesülünk – ebben egy pszichotróp kábítószernek is része lesz. A Cigarettás Ember is visszatér, és még gonoszabb lesz. Ők ugyan nem írták bele a cikkbe, de az új évadban Mitch Pileggi (Walter Skinner) Annabeth Gish is szerepel (tudják, Reyes ügynök) – Robert Patrick (Doggett ügynök) viszont nem. Aki azon aggódik, lesz-e összeesküvés, azt megnyugtathatjuk: lesz, ráadásul új fordulatokkal. 

Az epizódokról még azt érdemes tudni, hogy az EW szerint a legelső nem a legjobb, sőt egészen lapos. A másodiknál felpörög a sorozat, a harmadik pedig állítólag fantasztikus. A hatodik végén pedig óriási cliffhanger van – nyilván azért, hogy ha lehet, akkor folytassák a sorozatot.