Ha dugó volt a Thököly úton, akkor azok mi voltunk. Bocsi.

Amíg ön délután négykor az irodában a kikapcsoló gomb felett körözött az egerével, addig én a Hősök terén álltam mit sem sejtve, egy átmatricázott csuklós busz előtt, hogy giga-brutál-szupersztárokkal a fedélzeten, féktelen arconpörgésbe vágva magam, bulizhassak egyet.

Még el sem kezdődött, de már éreztem, hogy ez egy nem mindennapi kispéntek lesz. De lehet, hogy csak a fasírtgolyócskák lórúgás erősségű illata csapta meg az orrom, amitől menten betompultam.

Délután négyet üt az óra. A Nap még magasan van az égen. A Műcsarnok műjégpálya felőli oldala fényképezőgép-kattogástól hangos. Az épphogy lebabázott, de stabilan jól kinéző Nádai Anikót fotózza mindenki, aki él és mozog.

És a bulibuszt még be sem kurblizták.

Hajaj, de mennyire, hogy nem.

Egy úr ad az érkezésre. Mindig elegánsan késve kell megjelenni egy bulin  – ezt az Amerikai pitéből tudom –, és Cooky tartja magát ehhez az íratlan szabályhoz. A sztárok után nem sokkal, taxival érkezik a fergeteges parti helyszínére. 

Nincs más hátra, mint előre.

Az ajtók záródnak, a heringparti beindul. Egyből megy a topogás, tipródás, de nem azért, mert mindenki megőrül Lotfi Begi Grammy-gyanús mixétől, hanem mert nincs hely. De hát egy tisztességes házibuli is dettó ilyen, már ami a nappali befogadóképessége és a megjelent emberek arányát illeti. 

Egy buli szűzhártyája akkor szakad át, amikor valamelyik vendég végre megunja az udvarias tukmálás visszautasítását és szemérmetlenül rárabol a kipakolt ingyenkajára.

Erre a történelmi pillanatra 16:14-kor kerül sor.

A kötelező köröket letudva a buli vőfélye, a parti ceremóniamestere egyesével kifaggatja a sztárokat. Roswelli titkokra nem derül fény, de azért megtudjuk:

  • Puskás Peti, barátnője kérésére nem ivott ANNYIT szilveszterkor, hogy legalább most az egyszer túlélje bealvás nélkül az éjfélt és Áder beszédét. Sikerült is hajnali 5-ig pörögnie. Gratu.
  • Király Viktor nem randizgat Gwen Stefanival. Megvan az email címe, oszt annyi. Ellenben fasza kis fellépések és ilyen-olyan sztárokkal közös dalok már ímmel-ámmal, szinte fixre le vannak papírozva, de Király Viktor Tankcsapdát kezd idézni, mert ennél többet nem árulhat el. De az amerikai házibulikról is szót ejt, amik tényleg olyanok, mint a filmekben. Ezek után a kolbászból tákolt kerítések kérdéskör jönne, de semmi sem lehet tökéletes.

Épp valahol a panelek közt suhanunk, amikor Nádai Anikó elárulja, hogy nem tér vissza az Éjjel-Nappal Budapestbe. (Erőt veszek magamon, így nem tör ki belőlem millió ÉNB-fan gyötrelmes elkeseredettsége, csak üveges szemmel, belül kicsit meghalva figyelem tovább az eseményeket.)

Nem ez az első kimenője anyukaként, úgyhogy ezen túl is lendülünk, mint a tényen, hogy tuti ez a busz okoz kilométeres dugót a Thököly úton éppen. 

Az egykori szépségkirálynőtől, Kulcsár Edinától egyvalamit idéznék:

Nem sűrűn buszozok, hál'istennek.

Saját bevallása szerint mindig is jó kislány volt, sose volt valami partiállat. Annyira nem, hogy ez a legextrémebb buli, amin valaha volt, evör. 

Ez a városnézésbe oltott celebes sétakocsikázás semmilyen szinten sem mondható extrémnek, de ezek szerint Edinával nem egyezik az értékrendünk, amivel nincs is semmi baj.

Egy másodpercre megállunk a Kassai térnél,

Lotfi Begi becuppan a DJ-pult mögé és felbőgeti a hangfalakat.

Az órámra nézek és megállapítom: ólomlábakon cammog az idő, még csak 16:45 van.

Ablakot kell nyitni, mert annyira fülledt a hangulat, vagy mert mindenki ájulásközeli állapotba került a tömény fasírtszagtól. Nem tudni, de valamelyik biztos igaz. 16:50-kor bekövetkezik az elkerülhetetlen: 

a legmenőbb arcok, Nádai Anikó és Puskás Peti a telefonjaikba temetkeznek.

Ez a katatón állapot nem tart sokáig, tíz percre rá a The Biebers frontembere úgy beérzi a bulit, mint VV Jenny a pezsgőt, abban a bizonyos slágerben, és eszelős pumpálásba kezd.

2016. 01. 28. 17:00 - Cooky megszólítja az újságírókat.

Szervusztok sajtótájékoztató-emberek!

Meghaltam, és ez a mennyország.

17:03-kor elkezdik osztogatni a chipseket. Nehéz türtőztetni magam, nehogy Lays-aranylövést kapjak, mert még a nevetségesen hosszú lábú Kulcsár Edina sem tagadja meg ezt a bűnös élvezetet. Pedig megfogadta, hogy sokat fog edzeni, ami kevésbé összeegyeztethető a nassolással, ugye.

Itt vagyunk a Városligetnél – jegyzi meg egy kolléga és már veszi is a kabátját. Azt hiszi, leszállhat, de nagyot téved. A továbbiakban már csak valami telefonos játékkal foglalkozik, a sztárok Activity-jét úgy, ahogy van, leszarja. Pedig akkora gigászok csatája zajlik tőle centiméterekre, hogy a Mad Maxes "Kettő megy be, egy jön ki" Thunderdome-jelenetet simán erre az eposzi küzdelemre lehetne, sőt, kellene cserélni.

Bréking!

Király Viktor mindenki szeme láttára veszíti el a szüzességét.

Nem, nem, a partihangulat nem csapott át őrült gangbangbe, az Activity-szüzességét veszíti el. Mit hitt?

A buli a tetőfokára hág.

17:20-kor a két zenész az éppen dübörgő kétnegyedes House zenén viccelődik. Megvan az a klasszikus, amikor Király Viktor és Puskás Peti a Lays partibuszon szakmáznak?

- Te, jó az új számod!

(Díjon-disün, díjon-dissün)

- Kösz, Amerikában csináltam.

Harmadszor is megérkezünk a Hősök terére, de egy uccsó beköszönés még kijár a Music Fm hallgatóinak, hogy átérezzék a veretést.

Itt hátul óriási a buli, elkezdtek táncolni az emberek – hangzik el, ami igaz is lehet egy párhuzamos univerzumban, de ebben a rögvalóságban pont hogy mindenki kotródik elfelé.

Ilyen józanul még sose hagytam el bulit – mondja Puskás Peti, amit én is nagyon adok.