Hiába a negatív bírósági döntés, Kesha kapcsán nem csitul a botrány. Arról, hogy miért akar szerződést bontani a Sony-val, miért retteg producerétől, illetve a bedrogozásáról és a nemi erőszakról részletesen itt olvashat.

Na de mi történt a bírósági tárgyalás óta azon kívül, hogy az ügy kapcsán először nyilatkozott az állítólagos erőszaktevő, Dr. Luke, aki persze mindent tagad?
  • Bár nemrég nyilvánosságra került az a 2011-es vallomás, amiben Kesha eskü alatt tagadja, hogy Dr. Luke bedrogozta és megerőszakolta, az énekesnő TMZ-nek nyilatkozó ügyvédje arról beszél, hogy a producer durván megfenyegette Keshát, hogy őt is és családját is tönkreteszi, ha beszél a nemi erőszakról. Mark Geragos szerint Kesha úgy vélte, a gazdag és befolyásos férfi beválthatja a fenyegetést, ezért inkább hazudott.
  • A zeneipar hírességeinek egy része – például Taylor Swift – már az ügy kirobbanásakor Kesha mellé állt, ám most olyan A-listás celebek is felemelték szavukat az énekesnőért, mint Anne Hathaway, vagy Reese Witherspoon. A két színésznőt Lena Dunham tüzelte fel, aki oldalán hosszas kirohanást intézett nem csak a Keshát ért nemi erőszak és negatív ítélet, de a bántalmazott nőket megvédeni képtelen amerikai jogrendszer ellen is.
  • A Daily Dot azt írja, Kesha rajongói is úgy döntöttek, nem hagyják annyiban kedvencük megaláztatását, és saját hatáskörükön belül igyekeznek segíteni nekit. Gyűjtést indítottak, hogy összehozzák azt a 2 millió dollárt, amivel az énekesnő kivásárolhatná magát a szerződésből. Eddig még csak 20 ezer dollárnál jár az adakozás, de ne felejtsük el Taylor Swift félmillióját és azt se, hogy ez még csak egy pár napja élő kampány. Szóval még össze is jöhet. Kesha mindenesetre már most nagyon hálás.
  • A Brit Awardson taroló Adele is kiállt Kesha mellett, köszönőbeszédét pedig arra használta fel, hogy támogatásáról biztosítsa az énekesnőt:

Megtiszteltetés köztetek, a többi jelölt közt állni. Szeretném megköszönni a menedzsmentemnek és a lemezkiadónak, hogy nekik köszönhetően is kiteljesedhetek nőként. Ezt a pillanatot pedig szeretném kihasználni, hogy nyilvánosan is támogassam Keshát.

  • Mindezek után pedig Lady Gaga is posztolt egy közös fotót Keshával, amihez azt írta; Free Kesha.

Free Kesha

Közzétette: Lady Gaga – 2016. február 24.